4. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Guardtime lõi käed Ericssoniga

Eestis asuv turvatehnoloogiat tootev idufirma Guardtime sõlmis koostöölepingu maailma suurima võrguseadmete tootjaga Ericsson AB, et viimase süsteemide vahendusel edastatud andmed liiguksid turvalisemalt ja läbipaistvamalt.

Ericsson, kelle klientide hulka kuuluvad sellised hiiglased nagu AT&T ning Vodafone Group, saab nüüd Guardtime'i tehnoloogiat kasutades reaalajas jälgida kes ja mida teeb nende võrkudes, seisis Guardtime'i pressiteates.

Rootsi firma sõnul võimaldab koostöö neil teada saada, kui nende süsteemidesse on sisse häkitud. Kasutades Guardtime'i Keyless Signature Infrastructure (KSI) tehnoloogiat võimaldab Ericsson esmakordselt suurel skaalal (big data) monitoorida reaalajas pilveüleseid tegevusi.

"Digitaalses ühiskonnas on endiselt võimatu ennetada kuritegevust, kuid meil on võimalik muuta selle tuvastamine 100% kindlaks ning me saame reaalajas reageerida sellistele sündmustele," ütleb firma kodulehel Guardtime tegevjuht ja kaasasutaja Mike Gault.

Antud teema on viimastel nädalatel tõusnud avalikkuse tähelepanu alla. Teisipäeval kinnitas Apple, et häkkerid varastasid iCloudi sisse häkkides kuni 200 tuntud naise alasti pildid, teiste hulgas Oscari-võitja Jennifer Lawrence'i pildid. Samuti on USA suurpangad häkkerite koordineeritud rünnakute alla.

2006. aastal asutatud Guardtime'i KSI tehnoloogiat hakati välja töötama 2007. aastal pärast pronksiöö häkkerite rünnakuid Eesti IT-süsteemidele. Tallinnas ja Silicon Valleys kontoreid omava firma klientide hulka kuuluvad rahvusvahelised ettevõtted ning valitsusasutused.

Guardtime oli aprillis Äripäeva koostatud edetabeli alusel üks enim uusi töökohti loonud idufirma Eestis, suurendades enda tööjõudu 40 inimese jagu, kellest pooled said tööd just Tallinna kontoris.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052