12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson koondab Tallinnas

Reedel teavitas Ericsson personali kavandatud koondamistest, mis puudutab umbes 70 ametikohta Ericssoni Tallinna tehases. Lisaks vähendab Ericsson sisseostetud teenuste kulusid ja kärbib konsultantide arvu, teatas ettevõte pressiteates.

Postimehe andmetel koondatakse 210 töökohta, lisaks 70 inimesele oma personali seast kärbitakse ka renditööjõudu 140 koha võrra.

Koondamine toimub tulenevalt Ericssoni tarneahela strateegiast ja globaalsest kulu- ja efektiivsusprogrammist. Tulevikus keskendutakse rohkem insener-tehnilistele tegevustele.

2014. aasta novembris teatas Ericsson rahaturgude päeval (Capital Markets Day) pikaajalisest globaalsest kulu- ja efektiivsusprogrammist. 2015. aastal on üks programmi prioriteete tarneahela struktuuri parendamine, et tagada ettevõtte jätkusuutlik kasv. Ericssoni strateegia kohaselt suurendatakse allhangete osakaalu, tagamaks tarneahela efektiivsem toimimine.

Ericssoni Tallinna tehase tooteportfell tasakaalustatakse globaalsete tootmispartnerite toel. Muudatustest tulenevalt peab Ericsson kahjuks alustama Eestis töölepingute kollektiivse ülesütlemise protsessiga.

Lähtudes strateegiast jätkub Tallinnas insener-tehniliste pädevuste ja teadmiste arendamine, tagamaks tihedam koostöö globaalsete disainiüksustega uute toodete juurutamise vallas. Seeläbi suureneb Tallinna tehase insenerikeskuse vastutus Ericsson grupis.

Töötajate koondamisprotsess jätkub konsulteerimisperioodiga ja lõplikud otsused tehakse mai lõpuks. Ericsson annab endast parima, et töötajad tuleksid toime koondamisega seotud muudatustega.

Ericssoni Tallinna tehas jätkab olulise üksusena grupis ka pärast muudatusi. Ericssoni tegevuse jaoks on Eestis olemas oskuslik tööjõud ja riigi hea asukoht. Ericsson annab praegu Eestis tööd ligi 1 500 spetsialistile, kellest enamik on seotud tootmise ja seda toetava tegevusega.

Ericssoni peakorter asub Stockholmis Rootsis. 2014. aastal oli ettevõtte netokäive 228,0 miljardit Rootsi krooni (33,1 miljardit USA dollarit). Ericsson on noteeritud NASDAQ OMX Stockholmi ja NASDAQ New Yorgi väärtpaberiturgudel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052