Autor: Merlin Mägi • 9. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Medvedev: Tegeleda tuleb interneti globaalse regulatsiooniga

Venemaa ajaleht Vedomosti intervjueeris Venemaa peaministrit Dmitry Medvedevit, kes põhjendas interneti globaalse regulatsiooni ja autoriõigustega tegelemise vajadust

"Olen korduvalt rääkinud oma kolleegidele, teistele riigijuhtidele G8 ja G20 kohtumiste raames, et tuleb tõsiselt tegeleda kahe asjaga: interneti globaalse regulatsiooniga ja autoriõigustega, mis veebi arenguga seoses on devalveerunud", rääkis peaminister Medvedjev intervjuus. "Millegipärast ei võeta seda kuulda, eriti arvestades tõsiasja, et seda küsimust on sisuliselt kontrollinud ja kontrollib praegugi USA", lisas Medvedev.

Medvedev leiab, et internet on vastuoluline inimtegevuse valdkond, mis ei saa jääda reguleerimata suhtluskeskkonnaks. Tema sõnul on internetis ühelt poolt palju kasulikku, kuid teisalt võimaldab tegeleda kuritegeliku tegevusega.

Venemaal sisse viidud piirangud annavad Medvedevi sõnul head tulemust. Intervjuus tunnistab Medvedev, et Venemaa katsed reguleerida internetti ei pruugi olla ideaalsed protseduuride ja efektiivsuse seisukohast, kuid eesmärk on kaitsta inimesi internetis peituvate ohtude eest. Ka palju vastukaja saanud avalikes Wifi võrkudes enda identifitseerimise regulatsioon on Medvedevi sõnul mõeldud inimeste enda kaitseks, sest lõviosa terroristliku iseloomuga kuritegusid sooritatakse interneti ja mobiiliühenduse kaasabil.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052