Autor: Merlin Mägi • 16. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Personaalmeditsiini edu toetub tänapäevastele IT-lahendustele

Tallinna Teaduspark Tehnopol korraldas möödunud nädalal koostöös Eesti Arengufondiga rahvusvahelise seminari, mis keskendus personaalmeditsiini ärisuunale.

Seminaril otsiti valdkonna praktilisi lahendusi, mis on kiiresti teostatavad ning annaksid lisaväärtust patsiendi ja arsti vahelises suhtluses. Eesti hetkeolukorda kaardistades näidati ka esmaseid võimalusi personaalmeditsiini edendamiseks ja kvaliteetsema meditsiiniteenuse pakkumiseks tänaste IT-lahendustega sidudes.

Olli Kallioniemi Soome Molekulaarmeditsiini Instituudist rõhutas, et suurim viga, mida personaalmeditsiini edendamisel teha saab, on sellest mööda vaadata. „Mitte midagi tegemine olekski suurim viga, sest varsti on personaalmeditsiin ühel või teisel moel igapäevameditsiini väga oluline osa. Kõik riigid panustavad valdkonda miljardeid. Praegu on Eestil e-riigi, tipptasemel meditsiinisüsteemi ning maailmaklassist biopanga võimekuse näol mitmeaastane edumaa uute kasulike rakenduste otsimiseks,“ lisas Kallioniemi.

Eesti Arengufondi tervisetehnoloogiate valdkonna juhi Kaja Kuivjõgi hinnangul on Eesti võimalus kombineerida personaalse tervisekonto ja virtuaalsete kliinikute lahendused juba eksisteerivate soodsate e-tervise süsteemi eeldustega – nagu digilugu ja ID-kaart. Samuti rõhutas Kuivjõgi, et e-tervise teenuste turg tuleb avada uutele ettevõtetele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755