Autor: Merlin Mägi • 19. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT on muutumas teenuse põhiseks

18. septembril toimus IT taristu teenuste ettevõtte Datafox OÜ poolt korraldatud tehnoloogiaseminar IT Pitstop, kus jõuti ühisele järeldusele, et ettevõtted täna ei vaja enam servereid senises tähenduses. IT on muutumas teenuse põhiseks (ITaaS – It As A Service).

„Vanaviisi mõtlemine ei ole enam jätkusuutlik, sest laialt levinud pilveteenused (Facebook, Google, Dropbox jpt), kasvavad nõudmised infoturbele, mobiilseadmete leviku hüppeline kasv ning uue põlvkonna lõppkasutajad (nö. digitaalsed immigrandid) on seadnud täiesti uued nõudmised ka ettevõtete IT süsteemidele,“ räägib Datafoxi IT teenuste juht Kristjan Ok. „Organisatsiooni IT meeskond koostöös väliste partneritega on üha enam muutumas IT teenusepakkujaks oma ettevõttele“.

IT Pitstop on ürituste sari, kus Eesti IT spetsialistid ja IT juhid saavad paar korda aastas kokku maailma juhtivate tehnoloogiaettevõtetega (Microsoft, EMC, Veeam jpt), et ammutada uusi teadmisi kaasaegsetest tehnoloogiatest IT taristu lahenduste vallas. Peamised märksõnad on virtualiseeritud serverisüsteemid, andmesalvestuslahendused, mobiilseadmete haldus, andmevarunduslahendused ning erinevad pilveteenused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755