Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 15. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 nippi, kuidas IT-ärid leiavad töötajaid

Info- ja telekommunikatsioonivaldkonna (IKT) ettevõtted lahendavad arengut pidurdavat tööjõukriisi tihti ise, näiteks töötajaid välja õpetades. Abiks võivad olla ka naised.

Juurdekasv hädast välja ei aita

"Töötajaid on sektoris täna vähem, kui neid vaja on. Juurdekasv on küll tulemas, aga see ei ole piisav," tunnistas 15. oktoobri Äripäeva erilehes IT TOP tööjõuprobleemi olemasolu Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) president ning AS Tieto Estonia juhatuse liige Anneli Heinsoo.

Poliitikauuringute keskuse Praxis viimasest uuringust sel teemal (Eesti IKT kompetentsidega tööjõu hetkeseisu ja vajaduse kaardistamine, 2013) selgus, et IKT-sektor vajab kuni 2020. aastani juurde sõltuvalt sektori kasvustsenaariumist 2661-4456 spetsialisti.

Loe edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755