Autor: Merlin Mägi • 17. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas määratleti IT arengusuunad

Linnavolikogus kinnitatud Tallinna linna infotehnoloogia strateegia aastateks 2015–2018 seab sihiks inimeste heaolu ja linnavalitsemise tõhususe tõusu.

Tallinna IT-alane areng on abilinnapea Taavi Aasa sõnul kavandatud kooskõlas arengudokumentidega Tallinn 2030, linna arengukava aastani 2020 ning eelarvestrateegia eelolevaks neljaks aastaks. Olulisemaks sihiks on arendada linna avalikke teenuseid ja infotehnoloogilist keskkonda nii, et paraneks linnaelanike heaolu ja linnavalitsemise tõhusus.

Tuginedes „aruka linna“ põhimõtetele, käsitletakse tehnoloogiat kui strateegilist liikumapanevat jõudu, tagamaks elanike elukvaliteedi tõus ja majanduse areng, sedastas Aas. Samuti peetakse oluliseks avalikke teenuseid regulaarselt ja süsteemselt hinnata, et selgitada sihtgruppide vajadused ning planeerida infotehnoloogilisi arendusi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755