Autor: Merlin Mägi • 19. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA jagab kogemusi küberturvalisuse tagamisel

Alanud nädalal tutvustavad USAs viibivad RIA küberturvalisuse eksperdid Põhja- ja Lõuna Ameerika riikidele kogemusi küberjulgeoleku strateegiate ja küberintsidentide lahendamise meeskondade ülesehitamisel.

“Ameerika Ühendriigid on Eesti jaoks julgeoleku tagamisel väga oluline partner. Meil on väga hea meel, et maailma juhtiva infotehnoloogia arendajana tunneb USA huvi meie kogemuste vastu küberturvalisuse tagamisel ja meil on võimalik oma kogemusi jagades panustada ka selle regiooni küberturvalisuse arendamisse," sõnas delegatsiooni juhtiv RIA peadirektori asetäitja Toomas Vaks.

Visiidi raames toimuvad ka kahepoolsed kohtumised RIA partnerasutustega, mille käigus arutatakse Eesti ja USA koostööd küberturvalisuse arendamisel.

Vaksi sõnul on visiit väga oluline võimalus Eesti viimase aja arengute tutvustamiseks meie partneritele, kuna küberruumi turvalisuse tagamiseks on vajalik riikidevaheline tihe ning usalduslik koostöö. Kriitilise taristu järjest süvenev sõltuvus infotehnoloogiast on Vaksi hinnangul tekitanud terve hulga piiriüleseid riske, mille maandamine pole ilma rahvusvahelise koostööta isegi võimalik.

Washingtonis viiakse koostöös George Washingtoni Ülikooli ja Johns Hopkinsi Ülikooliga läbi seminar, mille käigus antakse ülevaade Eesti kogemusest küberturvalisuse riskide juhtimises, -kriisihalduses ja kriitilise informatsiooni taristu kaitsmises ning tutvustatakse uut küberjulgeoleku strateegiat.

Lisaks eestlastele kõnelevad seminaril ka USA, Kanada, Ühendkuningriigi, Hollandi, Hispaania, Korea ja Iisraeli eksperdid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755