Autor: Merlin Mägi • 21. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti aitab arendada Ladina-Ameerika riikide küberturvalisust

RIA peadirektori asetäitja küberturvalisuse alal Toomas Vaks ja Ameerika Riikide Organisatsiooni (ARO) multidimensioonilise julgeoleku peasekretär Adam Blackwell allkirjastasid Washingtonis organisatsioonide koostöökokkuleppe.

Toomas Vaksa hinnangul annab lepe koostööks hea raamistiku ning lihtsustab edasise koostöö tehnilist korraldamist. "Pean oluliseks, et Eesti kübereksperdid saavad oma kogemusi jagada ning saavad läbi teiste riikide kogemuste ka uusi teadmisi. Regioonis on palju väikeriike, kes kogevad paljuski Eestiga sarnaseid probleeme ning ka meil on neilt seega palju õppida. Riikides, kus küberturvalisust alles arendama hakatakse, on tihti kasutusele võetud täiesti uued tehnoloogiad, milliste rakendamise kogemused on meile uudsed."

Adam Blackwell ütles, et Eesti  on innovatiivsete küberlahenduste väljapakkuja ja praktiseerijana suureks eeskujuks nii küberjulgeolekut alles arendavatele riikidele kui ka Põhja-Ameerika riikidele. ARO eesmärgiks on sildade ehitamine parimate praktikate vahendamiseks regioonis ning Eesti on oma aastatepikkuse kogemusega hinnatud koostööpartner.

Leppe alusel pakub RIA oma teadmisi ja kogemusi Kesk- ja Lõuna-Ameerika riikide küberjulgeoleku edendamisel. Koostöö eesmärgiks on Eesti positiivse küberkuvandi kinnistamine Ameerika riikides ning küberturvalisust arendavate riikide toetamine. Nõu antakse nii küberjulgeoleku strateegiliste dokumentide koostamisel, organisatsioonide ülesehitamisel kui ka küberturbe ekspertide tehnilisel ettevalmistamisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755