Autor: Merlin Mägi • 29. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: EMT ja Elioni Meie Akadeemia oktoobrikuu seminar räägib e-turvalisusest

30. oktoobril toimub EMT ja Elioni Meie Akadeemia seminarisarja järjekordne üritus „Ole avatud turvatud ruumis“.

„Kuna oktoobrikuu on Euroopa Liidu poolt välja kuulutatud kui küberturvalisuse kuu, pöörame seekordses akadeemias osalejate tähelepanu IT-turvalisusega seotud teemadele,“ ütleb  Eesti Telekom AS-i IT valdkonna juht Andre Visse.

Kuidas näevad turvaprobleeme otsustajad? Milline peaks olema ühiselt mõistetav suhtluskeel IT-spetsialistide ja ärijuhtide vahel? Kuidas tulla toime turvalisusega üha kiiremini muutuvas maailmas? Kas e-riik on mugavuse või julgeoleku küsimus? Need ja paljud teised teemad tulevad arutlusele seekordsel akadeemial, mille läbivaks märksõnaks on usaldus.

Seminari avaesineja on jurist, riigiametnik ja küberjulgeolekulahenduste, sealhulgas andmelekke ja turvaliste sidelahendusega tegeleva ettevõtte BHC Laboraty kaasasutaja Lauri Almann.

Seminar jätkub avatud küsimuste ja vastuste vormis paneeldiskussiooniga, mida juhivad Riigi Infosüsteemi Ameti nõunik ja riigi infosüsteemi arhitekt Andres Kütt, AS Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl ning Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse infoturbeosakonna juhataja Tiit Hallas. Üheskoos arutletakse ettevõttesisese informatsiooni kaitstuse ning turvalisuse mõiste üle laiemalt, pidades silmas pilveteenuste arengut, seadmete paljusust ning inimliku mugavuse aspekti.

Publiku kaasalöömine diskussioonides on tervitatav ning samuti võib igaüks soovitada teemasid ja esinejaid järgmiste seminaride jaoks.

Üle ühe kuu on Meie Akadeemia suunatud tegevjuhtidele ja juhatuse liikmetele ning igal teisel kuul IT-juhtidele ja –spetsialistidele. Eesti Telekom AS-i IT-valdkonna juht Andre Visse sõnul on vastavalt erinevatele sihtrühmadele ka teemadesse sisseminek erinev: üldteaduslik või spetsiifilisem. „Kui eelmisel aastal oma sarjaga algust tegime, nägime, et huvi on olemas mõlemas sihtgrupis: kõik ettevõtjad ja juhid on huvitatud oma firma käekäigust ja heaolust, tahtmata samas liiga sügavalt seejuures tehnoloogia- ja innovatsioonimaailma siseneda, kui IT-juhid ja –spetsialistid ootavad veidi põhjalikumaid ettekandeid. Aga loomulikult on akadeemiasse oodatud kõik huvilised, olenemata erialast.“

Meie Akadeemia tänavused seminarid räägivad igapäevaste tehnoloogiliste lahenduste ja vahendite kasutamise sidumisest koostöö ja kommunikatsiooniga ettevõttes. Seminaride eesmärgiks pole pakkuda valmislahendusi, vaid kutsuda kuulajaid kaasa mõtlema ning haarata nad põnevasse ja harivasse arutelusse.

Seekordne akadeemia teemal „Ole avatud turvatud ruumis“ algab juba sel neljapäeval kell 8.30 Viru Konverentsikeskuses. Seminari osalemistasu on 20 eurot. Loe lähemalt ja registreeru siin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755