Autor: Merlin Mägi • 4. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti jagab küberturvalisuse parimaid praktikaid

4. - 5. novembril toimuval küberturvalisuse seminaril jagavad Eesti ja Euroopa Liidu eksperdid ning poliitikaplaneerijad idapartnerlusriikide esindajatega küberturbe parimaid praktikaid.

Seminari avanud kaitseministeeriumi asekantsleri Taimar Peterkopi sonul on küberjulgeolek muutunud iga riigi ja järjest enam iga kodaniku igapäevaelu endastmoistetavaks osaks. "Seda kinnitas ka Eestis kevadel läbi viidud Saar Polli uuring, kus esimest korda pidasid vastanud just küberrünnakute ohtu koige suuremaks,“ märkis ta.

Seminaril esineva Välisministeeriumi asekantsleri Marina Kaljuranna sonul on väga oluline, et Eestile tähtsates ELi idapartnerluse riikides oleks küberturvalisus tagatud. "Küberjulgeolek on oluline element ka idapartnerite integratsiooniprotsessis Euroopa Liiduga," lisas ta.

Seminari korraldavad Eesti Idapartnerluse Keskus (EIPK), E-riigi Akadeemia ja Euroopa Komisjon. Tegemist on kümnenda idapartnerluse keskuse poolt korraldatava avaliku halduse reformi seminariga, kus osalevad esindajad koigist kuuest idapartnerluse sihtriigist - Armeeniast, Aserbaidžaanist, Gruusiast, Moldovast, Ukrainast ja Valgevenest. Üritus on jätkuks eelmise aasta oktoobris toimunud idapartnerlusriikidele moeldud seminarile "Avatud valitsemine ja andmekaitse” ning samateemalisele uuringule .

Küberturvalisuse teemal toimub ka ITuudiste järgmine seminar "Parimad praktikad: Küberturvalisuse väljakutsed ja võimalused". Loe lähemalt siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755