Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 10. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Too IT-mees Venemaalt

Äripäev leiab juhtkirjas, et praegu on hea aeg tuua Venemaal IT-spetsialiste, kelle palkamine oli varem liiga kallis.

Viimasel kolmel kuul languses olnud nafta hinna langus ja rubla kursi vabalangus on halb uudis Venemaa majanduse jaoks, Eesti ettevõtted aga saavad sellest mitmel moel kasu lõigata. Tõsi, osa sektoreid kannab kaotusi.

Eesti ettevõtetele tähendab nafta hinna langus kindlasti kulude kokkuhoidu mitmes sektoris, mis on positiivne. Küll aga tähendab rubla kursi langus Venemaa turisti kõhnema rahakoti näol vähemat tulu Eesti turismisektorile. Rubla ostujõu langus on alates juulist kaasa toonud umbes 30protsendise Vene turistide hulga vähenemise Eestis. Maksejõuline vene turist pole kadunud, aga ta on senisest ettevaatlikum.

Mitmeid Eestist Venemaale eksportivaid ettevõtteid mõjutab ostujõu langus koos hinnatõusuga Vene turul negatiivselt. Osa Eesti ettevõtteid tunnetab omal nahal lääne sanktsioonide ja Venemaa vastumeetmete mõju. Samas aga avaneb näiteks Eesti IT-sektoril võimalus palgata Venemaalt IT-spetsialiste, kellest on siinmail endiselt suur puudus ning kelle palkamine ida poolt oli varem liiga kallis.

Loe tervikteksti Äripäeva uudisteportaalist.

Autor: Äripäev .

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755