Autor: Merlin Mägi • 11. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT tõstab Mobiil-ID turvalisust

Alates 11. novembrist 2014 hakkab EMT Mobiil-ID teenust pakkuma Sertifitseerimiskeskuse uue sõnumiedastussüsteemi vahendusel ning järgmise aasta esimeses kvartalis võetakse kasutusele ka kõrgema turvalisusega SIM-kaardid.

Sertifitseerimiskeskuse uus sõnumiedastussüsteem (OTA) on platvorm, mis edastab turvaliselt Mobiil-ID sõnumeid mobiiltelefonis asuvale SIM-kaardile. Uus platvorm võimaldab EMT-l aasta alguses kasutusele võtta uue SIM-kaardi rakenduse ja minna tänu sellele üle turvalisemate krüptoalgoritmide kasutamisele. Uuendused ei too klientidele kaasa muudatusi Mobiil-ID teenuse kasutamises.

„Mobiil-ID teenus on kindlasti turvaline ka praegu, kuid nii olulise teenuse juures on oluline olla turvalisusega maksimaalsel võimalikul tasemel,“ ütles Eesti Telekomi tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

“Senine Mobiil-ID platvorm on meid hästi teeninud, kuid ka kõige paremad tehnilised vahendid vajavad põhjalikku uuendamist. Selleks, et minna üle järgmise põlvkonna Mobiil-ID-le, on väga oluline samm rakendada uut tehnoloogilist platvormi,” ütles Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl.

Uuel platvormil kasutatakse uut turvalisuse kontseptsiooni, kõrgeid standardeid ning samu põhimõtteid, mida Sertifitseerimiskeskus pakub oma sertifitseerimisteenustele.

Sertifitseerimiskeskus pakub sama platvormi ka teistele mobiilioperaatoritele, et ühtlustada Mobiil-ID kasutuskogemust ning tõsta teenuse üldist kvaliteeti ja turvalisust. Koos teenusplatvormiga arendati välja ka uus Mobiil-ID SIM-kaardi rakendus, mis toetab kaasaegseid krüptoalgoritme. Valminud rakendust hakkab Sertifitseerimiskeskus litsentsima kõikidele mobiilioperaatoritele.

„Sellisel kujul üles ehitatud platvormi saavad erinevad operaatorid ühiselt kasutada. See omakorda annab majandusliku kokkuhoiu,“ lisas Kalev Pihl.

Uue platvormi, mida on edukalt testitud alates 2014. aasta kevadest, tarnija on Bluefish Technologies.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755