Autor: Merlin Mägi • 19. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

500 000 eurose investeeringu võitis Enbrite.ly 

IT-konverentsi Slush raames toimuva Slush 100 pitch`imise võistluse võitis Ungari päritolu iduettevõte Enbrite.ly, keda pärjati 500 000 eurose investeeringuga. Summa panid välja Soome äriinglite võrgustik FiBAN ja Evli pank.

Enbrite.ly sai enneolematu poole miljoni suuruse investeeringu omanikuks. Esialgu oli summa 250 000 eurot, kuid viimasel hetkel otsustati see kahekordistada. Üks žüriiliikmetest märkis, et see on läbi aegade suurim pitch`imise eest välja pandud investeering.

Enbrite.ly asutaja Gergö Varga oli võidust lummatud. „See on kõige aukartustäratavam kogemus minu elus. Oleme Soomes olnud kuu aega ja see kõik juhtus selle ajaga! Aitäh! See on äge, Slush on äge, Soome on äge,“ rõõmustas Varga.

Žürii sõnul tõi Enbrite.ly`le võidu veenev pitch, töötav ärimudel ning teadlikkus turu olukorrast.

Enbrite.ly on Ungari päritoluga idufirma, mille eesmärk on muuta online liikluse allikad võimalikult läbipaistvaks. See võimaldab klientidel parendada ja optimeerida enda online turundustegevused big data ja prognoosiva analüüsi kasutamise abil.`ide poolt. Meie tuvastame, kes on tegelikud inimesed ja muudame online liikluse läbipaistvaks,“ sõnas Varga oma kõnes. 

„Internetis kümnest klikist kolm on tehtud mitte inimeste, vaid nii-öelda robotvõrgustike ehk botnet

Slush 100 finaali jõudis kokku neli idufirmat. Investeeringu nimel võistles veel USAs Silicon Valleys tegutsev Codementor, mis pakub teenust tarkvaraarendajate abistamiseks, soomlaste loodud CosmEthics, mis teeb arusaadavaks kosmeetikatoodete koostisained ja samuti Soomes asutatud OriginalRePack, mis pakub veebikaupmeestele säästlikku pakendamise süsteemi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052