Autor: Merlin Mägi • 26. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Britid ja eestlased vahetavad küberkaitsekogemusi

26.-27. novembril korraldab Riigi Infosüsteemi Amet seminari, mille käigus vahetavad Eesti kübereksperdid Suurbritannia kolleegidega teadmisi küberturbest ja intsidentide lahendamisest.

Tartus Dorpati Konverentsikeskuses toimuval seminaril keskendutakse küberturvalisusega tegelevate meeskondade koostööle julgeoleku- ja korrakaitseasutustega, teatab RIA pressiteate vahendusel.

Räägitakse ohtude hindamisest, ametkondade teabevahetuse korraldamisest ja õiguslikest küsimustest. Seda tehakse, tuginedes Eesti ja Suurbritannia viimase aja intsidentidele. Briti eksperdid korraldavad osalejatele ka mitmeid harjutusi.

Suurbritanniast osaleb õppusel 11 spetsialisti UK-CERTist ja politseiasutustest, kes igapäevatööna planeerivad ja tagavad küberturvalisust oma riigis. Eesti poolelt panustavad RIA, Siseministeerium, Politsei- ja Piirivalveamet, Kaitsepolitseiamet, Kaitseministeerium, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning Kaitseliidu küberkaitseüksus.

RIA kriisireguleerimise valdkonna juhi Lauri Luhti hinnangul annab seminar ekspertidele hea koostöökogemuse igapäevatöö paremaks korraldamiseks.

"Eesti ja Suurbritannia ühised panused aitavad kaasa planeerimisele ja koostööle, mis on vajalik tõsiste piiriüleste küberintsidentide lahendamiseks," sõnas Luht.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755