Autor: Kadri Põlendik • 4. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fits.me omandab New Yorgi idufirma

Eesti idufirma Fits.me omandab New Yorgi idu Clothes Horse, kellega koos tahetakse luua maailma suurim virtuaalse riietusruumi teenus.

Fits.me omandab Clothes Horse'i kogu ulatuses ja sellega avaneb Eesti idufirmal võimalus veelgi agressiivsemalt Põhja-Ameerikas laieneda. Tehingu maksumust osapooled ei avalda.

USA idufirma omandamisega saab Fits.me pakkuda oma klientidele riiete virtuaalseks selga sobitamiseks kaht erinevat lahendust, mis on suureks abiks, sest jaemüüjad jagunevad sobiva tehnoloogia pakkumises selgelt kaheks, kirjutab Fashionista. Moeväljaande hinnangul on see Fits.me jaoks väga hea, et nad saavad pakkuda kahte toodet ja lõpuks võib-olla isegi segu nendest kahest.

Kuna alles jääb kogu Clothes Horse'i meeskond, on Fits.me'l kerge vaevaga olemas oma Ameerika haru.

Pürib Põhja-Ameerika turuliidriks

Fits.me tegevjuht James B. Gambrell ütles pressiteate vahendusel, et Clothes Horse'il on väga skaleeritav lahendus, mis aitab täiustada tarbija ostukogemust. "Koos saame ehitada paremaid, laialdasemaid, keerulisemaid ja strateegilisemaid lahendusi kiiremini ja efektiivsemalt. Saame pakkuda lahendusi, mis sobivad paremini ostjate vajadustega ning toovad kasu jaemüüjatele ja kaubamärkidele," rääkis Gambrell.

Ta märkis, et Fits.me on Euroopa juhtiv virutaalse riietusruumi teenusepakkuja ja nüüd saab sama väita Põhja-Ameerika kohta. "Clothes Horse'i asutajate ja oluliste töötajatega ühinemine kindlustab ka, et meie praegused ja tulevased kliendid Põhja-Ameerikas saavad jätkuvalt samal tasemel teenust, mille poolest on nii Fits.me kui ka Clothes Horse tunnustatud," ütles Gambrell.

Clothes Horse'i kaasasutaja Vik Venkatraman teatas, et on elevil Fits.me'ga liitumise pärast.

Ettevõtte Clothes Horse tehnoloogia toetab Põhja-Ameerikas rohkem kui 30 kliendi 600 kaubamärki nagu Ministry of Supply, Frank & Oak ja Gant. Londonis paiknev Fits.me pakub virtuaalse proovikabiini teenust Euroopa jaemüüjatele, kelle seas on näiteks Hugo Boss ja Thomas Pink.

Rahasüst poolteist kuud tagasi

Oktoobris kaasas Fits.me investoreilt 4,2 miljonit eurot. Teiste seas paigutas idufirmasse 200 000 eurot SmartCap. Investeeringuga otsustati katta kahjumit, ettevõtte väärtust tuli alla hinnata ja sellega kahanes seniste investorite osakaal.

Mais vahetus idufirma juht. Fits.me asutanud ja seda 8 aastat juhtinud Heikki Haldre vahetas välja ameeriklane James B. Gambrell, kellel on 25 aastat kogemusi tehnoloogiaettevõtetega ja kes peaks Fits.me raskustest välja tooma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755