Autor: Rainer Saad • 5. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Angry Birdsi loojal rasked ajad

Angry Birdsi looja Soome firma Rovio Entertainment teatas, et koondab 110 töötajat ning sulgeb enda Tampere stuudio, kirjutas Tech.eu.

Kaks kuud tagasi teatas Rovio, et kavatseb koondada 130 inimest. Seega pole eile teatatud koondamisotsus nii halb kui varem plaaniti. Aprillis teatas Rovio 2013. aasta majandustulemused, mis valmistasid pettumuse. Pärast seda teatas ettevõtte üks asutajaid Mikael Hed, et astub tegevjuhi kohalt tagasi.

Briti ajalehe Guradian teatel on Angry Birdsi mängijate arv kahe aastaga kukkunud ligi neljandiku võrra. Oktoobris oli mängijaid umbes 200 miljonit.

Tampere stuudio sulgemisega viib Rovio kogu tegevuse Espoosse. 

Rovio eelmise aasta käive oli 156 miljonit eurot, võrreldes 152,2 miljoniga 2012. aastal. Maksustamiseelne tulu oli 36,5 miljonit, võrreldes 76,8 miljoniga 2012. aastal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755