Autor: Merlin Mägi • 10. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narvas Kolledž avab IT õppekava

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ning Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm allkirjastavad 10. detsembril Tartu Ülikooli Narva Kolledžis ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille kohaselt saab alates järgmisest õppeaastast Narva Kolledžis infotehnoloogiat õppida.

„Uue õppekava avamine aitab leevendada IT sektoris valitsevat tööjõupuudust ning toetab samas Narva ja Ida-Virumaa arengut“, ütles minister Ossinovski. „Ida-Virumaa tööturg on olnud traditsiooniliselt seotud suurtööstusega ning siiani on puudu kõrget lisandväärtust loovast väikeettevõtlusest. Kvaliteetsete ja mitmekesiste haridusvõimaluste pakkumine on oluliseks panuseks piirkonna majandusarengusse.“    

Uus õppekava „Infotehnoloogiliste süsteemide arendus“ vastab tööturu kasvavale vajadusele kvalifitseeritud IT-spetsialistide järele. Kuna õpe on kolmes keeles, annab see parima ettevalmistuse sisenemaks nii piirkonna kui ka laiemalt Eesti tööturule, sh saab üliõpilane julgustust tegemaks koostööd ka rahvusvaheliste ettevõtetega.

Õppekava avatakse TÜ Narva Kolledži koostöös IT Kolledži, TÜ Arvutiteaduste Instituudi ja kohalike ettevõtetega. Uus õppekava on loodud Kirde-Eesti piirkonna tööturu vajadustest lähtudes. Õppekava avamisega luuakse võimalused IT alase rakenduskõrghariduse omandamiseks ka Narvas. Ida-Virumaal on praegu võimalik IT alast rakenduskõrgharidust omandada TTÜ Virumaa Kolledžis Kohtla-Järvel.

Kokkuleppe allkirjastamisele eelneb kell 14.45 uue õppekava tutvustus ja kell 15 Eesti IT-visionääri Linnar Viiki avalik videoloeng „Infotehnoloogia roll infoühiskonnas“.

Kõrghariduse tasemel pakub Eestis IT õpet seitse õppeasutust: Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Infotehnoloogia Kolledzh, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Arvutikolledzh ja Võrumaa Kutsehariduskeskus.

Allikas: Haridus- ja Teadusministeerium.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755