Autor: Merlin Mägi • 11. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina rakendustepood võtab kasutusele Fortumo makselahenduse

Hiina juhtiv digitaalse meelelahutuse ettevõte Changyou hakkab Fortumo makseid kasutama rakendustepoes Mobogenie, mille kaudu saavad Mobogenie kasutajad 83 riigis hakata ostma mänge, rakendusi, filme ja muusikat.

„Arenevatel turgudel krediitkaarte praktiliselt pole, seetõttu on arendajatel keeruline seal ka raha teenida. Mobiilimaksed on samas kättesaadavad igale telefoniomanikule, seetõttu on nende populaarsus ka hoogsalt kasvamas. Changyou eesmärgiks on laieneda kogu maailmas, meie makselahenduse abil on neil võimalik teistel turgudel ka raha teenida,“ rääkis Fortumo juhatuse liige Gerri Kodres.

Changyou Mobogenie rakendustepoel on väljaspool Hiinat üle 400 miljoni kasutaja, kellest 80 miljonit kasutab poodi igapäevaselt. Mobogeniest laetakse iga kuu alla üle 1,8 miljardi rakenduse.

Lisaks koostööle Changyou’ga on Fortumo viimastel kuudel laienenud kiirelt ka mujal Aasias, hakates makseid pakkuma mobiilioperaatoritele Telenor Pakistan ja Turkcell ning telefonitoojatele Oppo ja Gionee; käivitanud pehmete mänguasjade veebipoe Singapuris koos Rovio ja SingTeliga ning avanud uued kontorid Singapuris, Hiinas (Shanghai) ja Indias (Mumbai).

Fortumo makselahendust Androidi platvormil kasutavad mitmed maailma juhtivad mängutootjad nagu Gameloft, GLU Mobile ja Electronic Arts, aga näiteks ka India suurim muusika voogedastuse pakkuja Gaana.

Fortumo maksed on Aasias kättesaadavad 2,1 miljardile kasutajale 12 riigis ja ainsa Lääne ettevõttena pakub Fortumo mobiilimakseid ka Hiina suurima mobiilioperaatori China Mobile'i kaudu. Ülemaailmselt on Fortumo maksed kättesaadavad 4,6 miljardile kasutajale 83 riigis.

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Microsoft, Facebook, Rovio ja Electronic Arts. Fortumo kaudu tegi makseid 2013. aastal üle 50 miljoni inimese 83 riigist, ettevõtte käive oli üle 19 miljoni euro. Fortumo pakub tööd 70-le inimesele Tartus, San Franciscos, Pekingis, Shanghais, Delhis, Mumbais ja Singapuris. Fortumo on valitud Ettevõtluse Auhinna konkursil aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks. Ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis oli Fortumo 2013. ja 2014. aastal esimesel kohal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755