Autor: Merlin Mägi • 5. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo avab arenduskeskuse Tallinnas

Mobiilimakselahendusi pakkuv Fortumo avab detsembris arenduskeskuse Tallinnas, mille ülesandeks on koos Tartu arendusüksusega luua skaleeruvaid makselahendusi rahvusvahelistele ettevõtetele.

„Fortumot kasutab sel aastal maksmiseks ligi 100 miljonit inimest. Meie tehnilise lahenduse muudab keeruliseks asjaolu, et peame maksete töötlemiseks reaalajas ühendust pidama 350 erineva mobiilioperaatoriga 83 riigis. Uue kontori avamise ja arendusmeeskonna laiendamise tingis asjaolu, et peame makseplatvormi läbilaskevõimet mitmekordistama, kuna klientide huvi meie toodete kasutamise vastu arenevatel turgudel kasvab väga kiirelt,” rääkis Fortumo juhatuse liige Martin Koppel.

Viimasel kahel aastal on Fortumo olnud ajakirja Forbes Eesti edukamate internetiäride edetabelis esimesel kohal. Fortumo on jätkanud edukalt kasvamist ka 2014. aastal ja investeerinud laienemisse. Sel aastal on ettevõte lisaks Tallinnale avanud neli uut kontorit Hiinas, Indias ja Singapuris. „Järgmisel aastal keskendume kahele strateegiliselt olulisele suunale: äriarendus Aasias ja tehnilise suutlikkuse kasvatamine Tallinnas ning Tartus. Arendustiimi meil siit ära kolida ei ole plaanis,“ lisas Koppel.

Fortumo on 2014. aastal laiendanud ka makseplatvormi kättesaadavust, hakates makseid pakkuma 9 uues riigis (Bahrain, Gruusia, Iraak, Jordaania, Moldova, Omaan, Pakistan, Paraguai ja Singapur). Lisaks on koostööd alustatud mitmete uute juhtivate mobiilioperaatorite, seadmetootjate ja mänguarendajatega.

Fortumo on mobiilimakselahendusi arendav Eesti ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Microsoft, Facebook, Rovio ja Electronic Arts. Fortumo makseid kasutas 2013. aastal üle 50 miljoni inimese 83 riigist, ettevõtte käive oli üle 19 miljoni euro. Fortumo pakub tööd 80-le inimesele Eestis, USA-s, Hiinas, Indias ja Singapuris. Fortumo on valitud Ettevõtluse Auhinna konkursil aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755