Merlin Mägi • 15. detsember 2014
Jaga lugu:

Targad tänavavalgustid jõuavad India turule

Eesti tehnoloogiaettevõtete Cityntel, IoT Technologies ning Tallinna Tehnikaülikooli koostöös valminud tark tänavavalgustuse juhtimise lahendus, mis säästab kuni 80% elektrienergiat võrreldes seni olemasolevate tänavavalgustitega, jõuab peagi India turule.

26. novembril 2014 allkirjastasid vastava koostöölepingu Eesti saatkonnas New Delhis tehnoloogiaettevõtte Cityntel ning India ettevõte Symbolein Technologies. Lepinguga pandi algus koostööle mis toob India turule uue põlvkonna IoT (Internet of Things – Asjade Internet) tehnoloogial põhineva targa tänavavalgustuse juhtimise lahenduse.

“On äärmiselt rõõmustav, et Cityintel ja Symbolein Technologies jõudsid lepinguni. Ajastus on ideaalne, sest India valitsus on käivitanud programmi loomaks 100 uut tarka linna, milles Citynteli lahendus omab väga suurt perspektiivi. Saatkond omaltpoolt aitab tegemistele kõigiti kaasa ja koostööle neile palju edu,” ütles Viljar Lubi, Eesti suursaadik Indias.

Eesti tehnoloogiaettevõte Cityntel on välja töötanud traadita sidel põhineva uue põlvkonna targa tänavavalgustite juhtimise lahenduse, mis integreeritakse India ettevõtte Symbolein Technologies poolt juhtivate India tootjate energiasäästlike LED tänavavalgustitega.

Lahendus põhineb igasse valgustisse paigaldataval raadiosidega varustatud kontrolleril, mis võimaldab teostada valgusti sisse ja välja lülitamist ning hämardamist. Kontrollerisse saadetakse läbi raadiovõrgu käitumisreeglid ning seejärel on valgusti valmis iseseisvalt töötama vastavalt nendele reeglitele.

“Kõik see võimaldab vähendada valgustuse taset näiteks ajal, kui tänaval viibib parasjagu vähem inimesi või liiklusvoog on väiksem, säästes seeläbi kuni 50% juba niigi säästliku LED valgusti poolt tarbitavast elektrienergiast. Samavõrd väheneb ka eralduva CO2 hulk,” sõnas Citynteli tegevjuht Alar Võrk.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt