Autor: Merlin Mägi • 16. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Registripidajad suurendasid oluliselt hallatavate .ee domeenide hulka

Eesti üks .ee domeeni registripidajatest Veebimajutus.ee kasvatas 2014. aastal hallatavate domeenide hulka enam kui 3200 võrra ning haldab tänase seisuga kokku pea 12 000 .ee domeeni. Kokku kasvas Eestis registreeritud .ee domeenide hulk 2014. aastal 9%.

Eesti Interneti Sihtasutuse novembris läbiviidud uuringust selgus, et .ee domeeni haldajatest 94% on registripidaja klienditeenindusega rahul või väga rahul ning valdaval osal halduskontaktidest ei ole registripidajaga probleeme esinenud. Küsitletute hinnangul on olulisimaks kriteeriumiks registripidaja valikul teenuste kasutusmugavus ja hind.

Tänase seisuga teenindab Veebimajutus.ee 11 450 .ee domeeni (aastane kasv 3200) ja tuhandeid rahvusvahelisi tipptaseme domeene. Kokku kasvas Eestis registreeritud .ee domeenide hulk 2014. aastal 9%.

Veebimajutus.ee juhi Margus Merilai sõnul on ettevõtte eesmärk saavutada liidripositsioon Eesti turul. „Oleme võtnud kindlaks eesmärgiks kasvada suurimaks registripidajaks Eestis. Eesti Interneti SA kavatseb domeenide hinda langetada järgmisel aastal, meie tegime seda juba täna – meil on olnud edukas aasta ja soovime klientidele vastu tulla,“ räägib Merilai.

Veebimajutus.ee on tegutsenud 15 aastat domeenide registripidajana ja serveriteenuste pakkujana. Veebimajutusteenuseid ja domeenide haldamist pakutakse enam kui 15 000 kliendile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755