Autor: Mait Kraun • 23. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony juhtum pani küberturvalisuse aktsiad tõusma

Sony vastu suunatud küberrünnak päädis sellega, et ettevõte jättis filmi „The Interview“ välja laskmata. See on pannud kasvama aga küberjulgeoleku ettevõtete aktsiad, kelle teenuseid vähe turvatud ettevõtted nüüd otsima hakkavad.

Wall Streetil panustatakse kogu tähelepanu sellele, et Sony vahejuhtum sunnib ka teisi ettevõtteid suurendama küberturvalisusega seotud kulutusi, et kaitsta ennast sarnaste juhtumite eest.

Taoliste kulutuste suurenemine oleks heaks uudiseks ettevõtetele nagu FireEye (FEYE) ja Proofpoint (PFPT), kes pakuvad küberturvalisuse teenuseid. FireEye tõusis eelmine nädal rohkem kui 15 protsenti ning Proofpoint kallines 8 protsenti.

„Veelgi rohkem kütust küberturvalisuse ettevõtetele. Sony on meeldetuletus infojuhtidele, mis juhtub siis, kui ettevõtte võrk ei ole korralikult kaitstud,“ ütles FBR Capital Markets analüütik Daniel Ives, kes antud sektoriga tegeleb.

TaustNovembri lõpus häkiti sisse Sony Picturesi süsteemidesse ja varastati sealt olulisi faile. USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) teatel oli Sony Pictures SNE vastu suunatud küberrünnakute taga just Põhja-Korea valitsus. Sonyt ähvardati, et komöödiafilm „The Interview“ ei tohi avalikkuse ette jõuda. Selles filmis oli väljamõeldud stsenaarium Põhja-Korea liidri Kim Jong Uni mõrvast. Sony tühistas ähvarduste ajendil ka filmi väljalaske.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755