Autor: Merlin Mägi • 30. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 müüs Mail.ee Läti suurimale portaalile

Tele2 Eesti müüs Mail.ee e-posti teenuse kuuekohalise summa eest Läti suurimale veebiportaalile Inbox.lv.

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul müüs ettevõte Mail.ee, et keskenduda oma põhitegevusele – telekomiteenuste pakkumisele. “Mobiilside on praegu väga kiiresti arenev tehnoloogiavaldkond ja meil on siin palju rohkem võimekust ja ka ärilist potentsiaali uusi teenuseid luua. Müüsime enda loodud Mail.ee ära, et seda saaks edasi arendada firma, mille jaoks on see põhitegevus. Tehingust võidavad nii kasutajad, Tele2 kui ka Inbox.lv, mis saab siit tugeva baasi Eesti turule sisenemiseks,” ütles Virkebau.

Inbox.lv juhi Andris Grikise sõnul on nende platvorm Läti suurima kasutajate arvuga portaal, millega laienetakse nüüd Leedu kõrval ka Eestisse. “Meil on väga turvaline ja kohalikke eripärasid arvestav kasutajaliides, mis sisaldab rohkem tasuta andmemahtu kui näiteks Google’i Gmail ja annab sellega Balti turul hea konkurentsieelise,” ütles Grikis.

Tele2 teatel toimub enam kui 400 000 tuhande konto üleminek sujuvalt ning paralleelselt suureneb klientide e-posti maht automaatselt 20 gigabaidini.

Mail.ee kasutajate jaoks muutub portaali välimus, kuid nii Mail.ee domeen kui kõik olemasolevad kirjad ja salasõnad jäävad samaks. Mail.ee kasutajatele avatakse lähiajal tasuta uus mobiilirakendus, foto- ja andmepank, mängud ning ka kohtamisportaal.

Tele2 käivitas 420 000 kontoga Mail.ee 13 aastat tagasi. Kohalikul kapitalil põhinev Inbox.lv on Lätis tegutsenud 15 aastat. Inbox.lv-l on Lätis miljon regulaarset kasutajat. Inbox.lv on Leedus tegutsenud seitse aastat ja seal on portaalil 550 000 kasutajat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052