Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enim lauatelefoni numbreid võitis mullu juurde Starman

Eelmisel aastal võitis enim tavatelefoni ehk fikseeritud liiniga nn lauatelefoni numbreid konkurentidelt juurde Starman, selgub Tehnilise Järelevalve Ameti statistikast.

Starmani võrgus kõnelevate tavatelefonide hulk suurenes 2014. aastal teiste sidefirmade arvelt 1230 telefoninumbri võrra. Suurim numbrite kaotaja oli tavatelefonide kategoorias Elisa, kelle võrgust liikus ära kokku 1978 numbrit. Elioni tavatelefoninumbrite arv kasvas samal ajal 344 võrra.

Starmani juhatuse liige Indrek Ildi sõnul näitab telefonide kasutamise statistika, et lauatelefon on paljude eestimaalaste seas jätkuvalt väga populaarne sidevahend. “Nii Starmani lauatelefoni kliendiarv kui kõneminutite hulk püsisid 2014. aastal stabiilsena, mis kinnitab, et fikstelefoniside surmast veel rääkida ei saa. Fikstelefon püsib populaarsena eeskätt võrgusiseste tasuta kõnede ja soodsate väliskõnede toel,” lausus Ild.

Starmani fikstelefonivõrgus olid 2014. aastal populaarsemad välisriigid helistamiseks Venemaa, Valgevene, Soome, Saksamaa, Ukraina ja Rootsi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755