Idufirma ehitas Eesti esimese 3D-printeri

Tartu ülikooli spin-off ettevõte EDM Machinery ehitas Eesti esimese 3D-printeri, mis on mõeldud ka hobikasutajatele.

EDM Machinery töötas välja printeri, millega saab printida kahe filamendiga ehk kahe värvi ja/või materjaliga samaaegselt. Selle tööala on poolteist korda suurem kui tavaliselt printeritel, võimaldades printida suuremaid detaile.

Matis Averini, endise ESTCube’i meeskonna liikme ning printeri ehitaja sõnul on antud printer eriline mitmel põhjusel. „Sellel 3D-printeril on freespinkidest inspireeritud konstruktsioon ning materjalina kasutame reeglina roostevaba terast, mis teeb sellest oluliselt vastupidavama masina, kui enamik turul olevaid printereid,“ sõnas Averin.

Praegu puudub 3D-printeril veel nimi ja väljamõtlemisel on ka see, kuidas printeri väline disain võiks välja näha. „Kindlasti tahaks midagi omanäolist ning proovime välja tuua ka seotust Eestiga,“ ütles Averin, kelle sõnul on koostööpartner disainiteemal juba olemas.

EDM Machinery toodab erilahendustega CNC-seadmeid ning tegeleb tootearendusega.

Autor: aripaev .ee

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee