Autor: Merlin Mägi • 26. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekom: ettevõtte „patsiga poiss“ pole turvalisem kui pilv

Eesti Telekomi suurkliendi lahenduste grupi IT valdkonna juht Andre Visse ütles ITuudistele, et kompromiss teenuse kasutusmugavuse ja ligipääsetavuse ning turvalisuse taseme vahel on IT maailmas juba pikalt üks peamisi fookuseid. 

„Mida rohkem me oma teenuseid maailmale avame ning mida mugavamaks me oma kasutajate elu muuta tahame, seda rohkem riske me turvalisuse vaatest peame olema valmis tolereerima,“ selgitas Visse.

„Üldiselt võib väita, et pilveteenuse pakkujate juurde on koondunud oma ala tippspetsialistid, kes tagavad lahenduste turvalisuse parimal võimalikul viisil ja tihti oluliselt paremini kui väike-ettevõtte enda „patsiga poiss“,“ ütles Visse.

Miks üldse tasub andmetega pilve minna, toob Visse välja kolm põhjust, milleks on paindlikkus, andmete ligipääsetavus ja kasutusmugavus ning käideldavus. „Teenust saab tarbida täpselt oma vajadustest lähtuvalt – vajaduste suurenedes saab teenuste mahtu vaevata suurendada ning vajaduste kahanedes on võimalik oma kulusid vastavalt juhtida. Lisaks on pilveteenuste käideldavus üldiselt oluliselt kõrgem kui serverit enda kontoris „kapis“ hoides, samuti ei pea pead vaevama andmetele ligipääsu tagamisega ka kontorist eemal asudes,“ lisab Visse.

„Pilveteenuste populaarsuse kasvule aitab oluliselt kaasa andmeside kanalite kvaliteedi ja kiiruse suurenemine. Siin peab aga silmas pidama, et mida kaugemale sa kodust oma andmed ja rakendused paigutad, seda aeglasemaks ja ebakvaliteetsemaks muutuvad need andmekanalid“.

Põhjaliku ülevaate pilvetehnoloogiast ning sellega seotud võimalustest saate 19. veebruaril toimuval PILVEKONVERENTSIL 2015, mis kannab pealkirja "Pilveteenus kui ettevõtte kasvumootor".Koht: Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskus

Konverents käsitleb pilvetehnoloogia trende, pilvetehnoloogia võimalusi ja väljakutseid organisatsioonides ning IT juhtimise muutuvat rolli. Räägime pilvetehnoloogia turvalisusest ning tutvustame erinevaid virtualiseerimistarkvarasid ja pilvetehnoloogia projektide kogemuslugusid Eestis.

PÄEVAKAVA

09.00 – 09.30 Konverentsile registreerimine ja hommikukohv

09.30 – 09.45 Moderaatori avasõnad, sissejuhatus ja päevakava tutvustus. Zone Media OÜ tegevjuht Riho Kurg

09.45 – 10.15 Pilvetehnoloogia trendid. HP tehnoloogiajuht Soomes ja Baltikumis(inglise keeles) Eesti Telekomi IT teenuste juht Endo Viires10.45 – 11.15 Hübriidpilv kui kompromiss avaliku- ja privaatpilve vahel. Ekspress Digital OÜ tegevjuht Madis Tapupere

Ari Saareks

10.15 – 10.45 Millega tuleb arvestada pilveteenuse valikul?

11.15 – 11.30 Kohvipaus

11.30 – 12.00 Turvalisest pilvest. Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peaarhitekt Andres Kütt. SignWise tegevjuht Tiit Anmann. Haigekassa IT osakonna juht Raimo Laus  

12.00 – 12.30 Tundlike andmete käitlemine pilveteenuses Danske Bank`i näitel

12.30 – 13.00 Ärikriitiliste protsesside talitluspidevus Digiretsepti näitel

13.00 – 14.00 Lõuna

14.00 – 14.45 Avatud ja suletud lähtekoodiga virtualiseerimistarkvarad. Red Hat müügijuht Põhjamaades ja Baltikumis Toni Willberg (inglise keeles). Fortumo arendusjuht Marek Laasik15.30 – 16.15 Kuidas teha pilveteenust Eestist ehk miks Zone ehitas taristu Amsterdami. Zone Media tegevjuht Riho Kurg16.15 – 16.30 Kokkuvõte ja konverentsi lõpetamine

14.45 – 15.30 Muutunud IT juhtimine pilveteenuste kasutuselevõtuga

Konverentsi soodushind kuni 9. veebruarini on 229 eurot (km-ga 274,80 eurot). Alates 10. veebruarist kehtib täishind 295 eurot (km-ga 354 eurot).

Registreeri SIIN..

Lisainfo: Merlin Mägi, telefon 6670 302 või kirjutades [email protected]

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052