Autor: Merlin Mägi • 27. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra tunneb huvi Eesti e-riigi vastu

Eile kohtus majandus- ja taristuminister Urve Palo Norra Kuningriigi kohaliku omavalitsuse ja moderniseerimise ministri Jan Tore Sanneriga, kus arutati kahe riigi tihenevat koostööd.

Norra Kuningriik tunneb huvi Eesti e-riigi arendamise kogemuse vastu, peamiselt huvitab neid baastaristu ehk X-tee, kuid ka meie IT-alased koostöövormid teiste riikidega, andmesaatkonnad ja e-residentsus. Samuti IKT lahenduste kasutamine koolis ja laste programmeerimisõpe.

Näitena kahe riigi ettevõtlusalasest koostööst tõi Palo kohtumisel välja Rohelise IKT programmi (Green ICT), mille raames toetab Norra Kuningriik keskkonnasõbralike ja ressursisäästlike lahenduste loomist, mis on suunatud nutikate IT-võimaluste kasutamisele. Programmist on Eestis rahastatud EASi kaudu 55 projekti peamiselt e-tervise ja e-energeetika valdkonnas ning korraldatud Eesti ettevõtjatele Norra koostööpartnerite leidmiseks kontaktreise.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755