Autor: Merlin Mägi • 3. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKT valdkonna töötajad jagavad noortele oma kogemusi

Juba kolmandat korda toimuva ITLi algatuse "Reaalainetega edukaks" raames läheb koolidesse külalisõpetajatena teadmisi ja kogemusi jagama üle 100 IKT valdkonna töötaja kümnetest era, avaliku ja kolmanda sektori organisatsioonidest.

„Soovime võimalikult paljude noorteni üle Eesti viia sõnumit, et kõik on IT – tänapäeval on iga eluvaldkond IT-ga seotud ning tugevad e-oskused on targa töötaja tugisambaks,“ lausus algatuse käivitaja, ITL-i projektijuht Doris Põld. “Nii võivad IT-valdkonna külalisõpetajate tunnid lisaks reaalainetundidele ja karjääriõpetusele olla seotud ka näiteks muusika, ajaloo või kehalise kasvatusega.”

Mart Ambur, Kühne+Nagel AS-i IT keskuse juht ütles, et mitmed nende välistöötajad haarasid innukalt kinni võimalusest astuda Eesti kooliõpilaste ette. ”Nad soovivad jagada noortega põnevust ja innovaatilisust, mida töötamine IKT valdkonnas pakub. Samuti on õpilastel hea võimalus tutvuda erinevate kultuuride ja rahvaste eripäradega ning, kuulates ja küsimusi esitades, praktiseerida ka võõrkeeleoskust,“ lisas ta.

Juba teist korda suundub ligi 10-liikmelise külalisõpetajate meeskonnaga kooli ka AS Eesti Telekom. „Ühe suurima tööandjana Eesti IT- ja telekommunikatsioonisektoris ning Eesti innovatsiooniühiskonna eestvedajana tunnetame pidevalt, kui oluline on tekitada ja hoida noorte huvi reaalainete vastu,” ütles „Reaalainetega edukaks“ algatuse patroon, Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm. “Seepärast tahamegi oma inimestega aidata seda sädet hoida ning noortele näidata, kui palju uksi võib edasises elus avada reaalainete õppimine.“

Lisaks on külalisõpetajate meeskondadena koolidesse suundumas näiteks ka Playtech Estonia, Levira, Microsoft Estonia, Tieto Estonia, HITSA, Tallinna Tehnikaülikool ja Tartu Ülikool, IT Kolledž, Tallinna Teaduspark Tehnopol, Kühne + Nagel, Uptime ja veel teised IKT valdkonna organisatsioonid.

Infotehnoloogia- ja telekommunikatsiooniettevõtete töötajad annavad koolides tunde eesmärgiga tõsta noorte huvi tehnoloogia arengu ja reaalainete vastu ning tuua välja nende valdkondade praktilisi rakendusvõimalusi igapäevaelus. Noortele soovitakse näidata, et e-oskused muutuvad järjest enam oluliseks erinevate tööde tegemisel ning juhatatakse kätte viited, kust saada rohkem infot IKT valdkonna kohta. Lisaks tutvustatakse reaalainetega seotud karjäärivõimalusi.

Möödunud kahe "Reaalainetega edukaks" algatuse jooksul on IKT valdkonna inimesed andnud külalisõpetajatena üle 400 külalistunni kõikjal Eestis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755