Autor: Kaisa Gabral • 18. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõuanne: tee nutiseadmed turvaliseks

OÜ Primend tegevjuht Toomas Mõttus soovitas Äripäeva teemaveebi raamatupidaja.ee maksukonverentsil osta standardiseeritud IT-teenused ja -tooted ettevõttesse sisse ning mõelda turvalisusele nutikeskkonnas.

Mõttuse sõnul tungivad IT turule pilverakendused. „Kui soovite, et need turvalised oleksid, mõelge ühtsele kasutajasüsteemile,“ märkis Mõttus.

„Kirjutatakse pikki artikleid sellest, et ettevõtte suurimad turvariskid on printerid, et kui saad printerisse panna viiruse, saab see ka arvutisse minna,“ rääkis Mõttus.

Mõned IT-valdkonna ajatud nõuanded:

- Eelista standardlahendusi põlve otsas tehtutele, see on kulusäästlikum ja töökindlam.

- Osta standardiseeritud tooted ja teenused sisse, need ei anna konkurentsieelist.- Suuna pingutused pigem konkurentsieelist loovatele protsessidele.- Pea silmas pikaajalist kasu.- Hinda investeeringute tasuvust.- Ole piisavalt pädev dialoogiks IT-tarnijatega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755