Autor: Piret Reiljan • 30. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnamäe sukeldus EASi toel IT-ärisse

Tänavu jaanuaris määras EAS tugiteenuskeskuse rajamiseks üle poole miljoni euro toetust noorukesele IT-firmale OÜ Upitech, millest 50% kuulub Margus Linnamäele ja 19% reformierakondlasest IT-ettevõtjale Andre Lallile.

Upitech hakkab peamiselt tegelema tervishoiusektori e-lahendustega. Linnamäe on Upitechi omanik läbi UP Investi, mis kuulub Linnamäe Hollandis registreeritud MM Holdingsile. Lall omab osalust läbi Opus Online OÜ, mille kaudu on Upitechi väiksemad omanikud Linnamäe ja Lalli kõrval ka seitse Lalli kolleegi.

Upitech on ainus eestlastele kuuluv ettevõte, kes EASi tööstus- ja teeninduskontsernidele mõeldud tugiteenuskeskuste toetamise programmist osa on saanud. Kuuest seni toetuse saanust viis on välisomanikega kontsernid, kes on Eestisse toonud oma finants- või IT-keskused.

Upitech asutati mullu juulis ning juhatuse liikme ja ühe omaniku Lalli sõnul töötab ettevõttes üle kümne inimese. „Upitechi põhitegevus on IT-tugifunktsiooni pakkumine ning valdkonnaspetsiifiliste lahenduste arendamine Euroopa jaekaubauduse- ja tervishoiusektori ettevõtetele,“ võttis Lall kokku Upitechi tegemised. Ta selgitas, et IT-tugiteenust hakatakse mh pakkuma MM Grupile. See oli ühtlasi ka EASi toetusele kvalifitseerumise tingimus. Samas on Upitech ka tavapärane IT-ettevõte, kes hakkab erinevaid kliente teenindama.

Pikemalt saate lugeda Äripäeva veebiportaalist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755