Autor: Merlin Mägi • 20. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

90% eestlastest vahetab mobiiltelefoni kord kahe aasta jooksul

Meediaagentuuri Inspired Universal McCann märtsis läbiviidud uuringu kohaselt on 52 protsenti eestlastest vahetanud oma mobiiltelefoni viimase aasta ning 37 protsenti kahe aasta jooksul.

Uuringu kohaselt on kaks peamist põhjust, miks eestlased telefoni vahetavad uue mudeli ihaldamine (53%) ning seadme katkiminemine (35%).

Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on eestlased trenditeadlik ja moodne rahvas ning ligi 90 protsenti mobiiltelefoni omanikest on seadet vahetanud kahe aasta jooksul.

Uuringu kohaselt on kõige aktiivsemad telefonivahetajad kuni 30-aastased naised, kellest 62 protsenti on telefoni viimase aasta jooksul vahetanud. “Noored inimesed jälgivad rohkem trendi ning ostavad seadme vastavalt emotsioonile, vanemad kui 50-aastased üritavad tarbimisväärtust kauem hoida,” ütles Seema.

Uuringu järgi on oma telefoni lasknud viimase kahe aasta jooksul parandada kolmandik vastajatest. 71-protsendil juhtudest oli peamine katkiminemise põhjus õnnetu juhus, kus telefoni ekraan läks katki, seade kukkus maha või sai veekahjustusi. Uuringus nimetas kuus protsenti vastanutest katkiminemise põhjusena viirust.

Kristjan Seema sõnul ostavad eestlased pigem uue telefoni, kui vana remont läheb kallimaks kui sada eurot. “Eestlased pole harjunud nutiseadmeid remontima, kuigi see tasuks tihtipeale ära. Ka mobiile ja tahvelarvuteid saab kindlustada, mis maksab väikese murdosa keskmisest remondihinnast või uue seadme maksumusest,” ütles Seema.

“Rootsis kindlustatakse operaatori juures varguste ja õnnetusjuhtumite vastu 80 protsenti uutest nutiseadmetest, mis võimaldab kalli seadme eluiga pikendada ja raha säästa,” ütles Seema ja lisas, et seadmekindlustus kogub ka Eestis populaarsust.

Uuringu käigus küsitleti 305 inimest vanuses 15-69 aastat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052