Autor: Merlin Mägi • 20. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ilves: IT süsteemid tervishoius jäävad kümmekond aastat maha

IT süsteemid tervishoius jäävad kümmekond aastat maha võrreldes teiste valdkondadega, ütles president Toomas Hendrik Ilves Euroopa e-tervise üldist taset kommenteerides.

“Mitmete teiste teenuste kogemusest teame, et infotehnoloogia võib täielikult muuta ja täiendada meie praegust lähenemist. Erinevate IT lahenduste rakendamine nii ennetustöös kui ka raviteenustes parandab patsientide heaolu ja ka tervishoiusüsteemi üldiselt,” ütles president Ilves.

Eesti on olnud üks eeskujusid e-tervise lahenduste rakendamisel Euroopas. Euroopa Komisjoni 2014. aasta uuring e-tervise lahenduste kasutuselevõtust EL riikides näitab, et Eesti edestab keskmist taset 40% võrra, mis puudutab terviseandmete elektroonilist jagamist haiglate eri osakondade ja teiste tervishoiuteenuste osutajate vahel. Eesti paistab silma elektrooniliste retseptide kasutamise poolest (100-protsendiliselt kaetud) ja 63% haiglatest kasutavad erinevaid e-tervise lahendusi.

Eesti riigipea esineb 11. mail rahvusvahelise e-tervise nädala raames toimuva konverentsi avamisel Riias, kus peaesinejad on veel Euroopa Tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis ja Läti tervishoiuminister Dr. Guntis Belevics.  

E-tervise nädal 2015 toimub 11-13. mail Riias Kipsala messikeskuses, millest võtavad osa kõrgetasemelised riigiametnikud, tervishoiu- ning IT spetsialistid ja juhid üle maailma. Osalejatel  on võimalus õppida maailma parimatest praktikatest, kuidas tehnoloogia abil tõhustada igapäevaseid tervishoiuteenuseid, parandada arstiabi ja päästa elusid.

Lähemalt esitletakse nii efektiivseid näiteid IT lahendustest, hankeprotsesside läbiviimiste korraldamist kui ka potentsiaalseid finantseerimismudeleid. Tehnoloogiaettevõtetel on võimalik tutvustada valitsuste ja tervishoiuorganisatsioonide juhtidele oma lahendusi ja kohtuda valdkonna ekspertidega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052