Autor: Merlin Mägi • 27. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim teadustöö uuris WiFi-võrkude turvalisust

Reedel tunnustati Õpilaste Teadusfestivali raames 2015. aasta parimaid õpilaste teadustöid, kus Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi eriauhinna infoühiskonna valdkonnas sai Hendrik Tammekivi töö teemal „Avalike traadita internetipunktide turvalisus kolme asutuse näitel Pärnus“.

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali sõnul on konkursi puhul oluline see, et noored märkavad ja uurivad ka infoühiskonnaga seotud teemasid. „Eesti majandus vajab arenguks uudishimulikke ja ettevõtlike noori. Hendrik Tammekivi töö tõusis hindajate jaoks esile põhjusel, et ta kasutas iseseisvalt ja kooliväliselt omandatud oskuseid ühiskonnas kriitiliselt tähtsa teema käsitlemiseks. Küberturve ja kasutajate teadlikkus turvariskide osas on kindlasti kriitiline teema Eestis, sest mida enam hoiame ja vahetame kriitilist infot vabalt kasutatavates võrkudes, seda enam peab iga kasutaja tajuma, mida ja kuidas saab enda jaoks olulist turvata,“ kommenteeris infoühiskonnaalase eriauhinna võitnud teadustööd minister Michal. 

Hendrik Tammekivi töö eesmärk oli Pärnus levivate avalike traadita internetipunktide turvalisuse hindamine, tõestamaks väidet, et suur osa netikasutajatest ei tunne internetis levivaid ohte piisavalt. Samuti soovis autor tõsta oma uurimustööga lugejate teadlikkust interneti kasutamisel, et hoiduda võimalikest riskidest. „Leian, et antud teema on väga aktuaalne ja tegelikult peaks paljud interneti kasutajaid turvariskide hindamisse oluliselt tõsisemalt suhtuma,“ kommenteeris Hendrik Tammekivi oma teemavalikut.

Konkurssi korraldavad Eesti Teadusagentuur ning Haridus- ja Teadusministeerium. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium teeb teaduse populariseerimise konkursside raames koostööd juba teist aastat tunnustades parimaid infoühiskonnaalaseid teadustöid. 14. korda toimunud õpilaste teadustööde riikliku konkursi eesmärgiks on tõsta laste ja noorte huvi meid ümbritseva maailma vastu, toetada koolides toimuvat uurimuslikku õpet ja julgustada noori juba koolis ajal uurima teemasid, mis huvitavad neid ennast ja mille tulemused oleks olulised ka teistele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052