Autor: Pille Ivask • 4. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

12 start-upi ideed, mida tasuks juurutada

Funds and Founders toob välja terve hulga ideid, mille üle idufirma loomisele mõtlejad võiksid juurelda.

Odav energia. Kui kellelgi õnnestuks välja nuputada viis, kuidas toota traditsioonilistest energiaallikatest energiat odavamalt kui praegu, oleks tegu suure läbimurdega. Sama käib mõistagi ka alternatiivsete energiaallikate kohta.

Tehisintellekt. Tehisintellekti valdkonnas pole olnud erilisi läbimurdeid. Vahest ehk tasukski märkida, et tehisitelligentsi kui sellise loomisele ei ole mõtet aega raisata, pigem oleks mõistlik juurelda selle üle, kuidas luua täiteks tehisloovust.

Robotid. Kuigi robotid on juba kasutatavad tootmistegevustes ning militaarringkondades, pole neid veel eriti saada tavatarbija jaoks.

Ravimid. Ravimeid võiks ja peaks tootma ning arendama kiiremini kui praegu. Eriti käib jutt ennetavatest ravimitest, mis aitavad inimesi haigustest eemal hoida, mitte neist ravimitest, mida võetakse sisse siis, kui haigus juba kallal.

Toit ja vesi. Arvestades, et inimeste arv on aina kasvav, on toidukriis tulevikus peaaegu vältimatu. Start-up, mis võimaldaks avastada uusi võimalusi toidu ja vee hankimiseks, võiks päästa miljoneid elusid.

Haridus. Kui ühendada õpilased ning neile sobivad erialad ning õpetajad, võiks inimkonna haridustase märkimisväärselt tõusta. Selle juures mängib olulist osa tehnoloogia, mis võimaldab seda teha.

Interneti infrastruktuur. Erinevad lahendused, mis suurendavad serverite töökindlust ning turvalisust, on väärt investeerimist.

Miljon töökohta. Arvatakse, et järgnevate aastate jooksul kaob robotite ja arvutite tõttu enam kui miljon töökohta. See ei tähenda siiski, et kõik need inimesed ilma tööta peaksid jääma. Arvutiajastu toodab uusi töökohti, kuhu inimesi on tarvis koolitada.

Hollywood 2.0. Enam pole tarvis agente, kes staare otsiksid. Praeguse aja staarid tulevad hoopiski YouTube'ist ning start-up, mis aitaks neid sealt avastada, oleks igati teretulnud. 

Arengumaad. Mitmed teenused pole arengumaades saadaval mitte vähese nõudluse, vaid puuduliku logistika tõttu. Start-up, mis aitaks neid parendada, on väärt investeerimist.

Finantsteenused. Start-up, mis aitaks tavainimesel, kellel pole raha puuga seljas, investeerimisotsuseid langetada, on igati teretulnud.

Telekommunikatsioon. Pärast WhatsAppi ning Skype'i pole muud märkimisväärset läbimurret tehtud. Siiski, suhtlemine peaks olema tänapäeval kiirem ning lihtsam. Seega on, mille üle mõelda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474