4. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajujahi võitis nutikas ühistranspordi piletisüsteem Jiffi

Tänavuse äriideede konkursi „Ajujaht“ võitjaks ja 30 000 euro suuruse auhinnaraha omanikuks krooniti meeskond Jiffi, mis pakub maailma kõige lihtsamat ühistranspordipiletit.

Jiffi tahab muuta ühistranspordi kasutamise lihtsamaks ja on loonud selleks tarbeks valideerimislahenduse, mille abil saavad sõitjad automaatselt enda reisi eest tasuda mobiilirakenduse abil.

"Kui telefon näeb seda, et buss on läheduses, siis soovitab bussi peale astuda," selgitas Jiffi arendusjuht Marek Tuul ERRile. Kui reisija on astunud bussi algab valideerimisprotsess, mis võtab vaid mõned sekundid aega. Seejuures ei pea rakenduse kasutaja tegema mitte ühtegi liigutust.

"Žürii hinnangul võitis meeskond või toode, millel on kõige rohkem potentsiaali mõjutada inimeste elu ja teha seda mugavamaks. Lisaks oli tegemist väga särava meeskonnaga ja sellel tootel on potentsiaali veelgi enam muuta meie ühistransporti inimeste jaoks mugavamaks ja sõbralikumaks," selgitas ettevõtlusminister Urve Palo. Žüriisse kuulusid Erki Mölder (EASi nõukogu liige), Mart Maasik (SEB), Priit Alamäe (Nortal), Indrek Kasela (investor), Karoli Hindriks (Jobbatical) ja Heidi Kakko (EstBAN).

Ettevõtte liider ja juht on transpordiärimehe Hugo Osula poeg Andres Osula. Lisaks löövad projektis kaasa arendusjuht Marek Tuul ja turundusjuht Kristiina Keelmann.

Lisaks Jiffile jõudsid finaali Huntloc, Hivescale, Smart Load Solutions ja OKKA.

Huntloc toob "Ajujahti" päris jahi ehk meeskond on loonud mobiilirakenduse, mille abil saab planeerida jahti ja jälgida jahikoerte asukohta. Peamine rakenduse eesmärk on muuta ajujaht osalejate jaoks ohtumaks.

Hivescale meeskond lubab muuta mesinike elu. Selleks on meeskond ehitanud tarkvara, mille abil saab jälgida oma mesitarude seisukorda.

Smart Load Solutions (SLS) võtab ette kulutused elektrile ehk seda, mida poliitikud on ainult lubanud, teevad noored Eesti insenerid ära. SLS pakub pilvetehnoloogia põhist teenust, mis võimaldab elektriarveid vähendada või elektri müügitulu suurendada.

OKKA toob metsast tuppa ökö-disaini ehk kasutab ära Eesti metsade kõige kättesaadavamat materjali ja teeb sellest eksklusiivseid dekoratiivplaate.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052