Autor: Merlin Mägi • 4. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HITSA ja LHV Pank maksavad IKT tudengitele stipendiumi

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) kutsub IKT tudengeid kandideerima LHV Panga stipendiumile, millega toetatakse IKT valdkonna lõputöid kokku 4500 euroga.

LHV Panga stipendiumiga soodustatakse tudengeid omandama ja kasutama IKT-alaseid teadmisi ning oskusi väljaspool IKT sektorit, tunnustades Eesti kõrgkoolides kaitstud IKT-alaseid lõputöid, millega tudengid panustavad Eesti finantssektori või mõne muu majandussektori arengusse.

„Eesti ja kogu maailma edasine kiire majanduskasv baseerub IKT oskuste kasutamisel erinevates majandusharudes, kosmostööstusest põllumajanduseni välja. See võimaldab ettevõtetel saavutada märkimisväärset ressursside kokkuhoidu, püsida konkurentsis ja pakkuda klientidele paremat teenust või toodet,“ selgitas HITSA IT Akadeemia programmijuht Marily Hendrikson. „LHV panga stipendium on esimene, mis soosib IKT tudengite oskuste rakendamist ka teistes valdkondades, et see avaldaks soodsat mõju äritegevusele.“ 

2014/2015 õppeaastal antakse välja üks 1500-eurone stipendium rakenduskõrghariduse lõputöö või bakalaureusetöö eest ja üks 3000-eurone magistritöö stipendium. Stipendiumile kandideerija peab õppima HITSA poolt aktsepteeritud IKT õppekaval (nimekirja õppekavadest leiab siit) ning on 2014/2015 õppeaastal kaitsnud rakenduskõrghariduse lõputöö, bakalaureusetöö või magistritöö hindele neli või viis. Samuti peab lõputööl olema Eesti majandus- või finantssektoris praktiline väärtus.

Taotluste esitamise tähtaeg on 19. juuni 2015. Lisainfot saab lugeda siit.

LHV Panga stipendiumit rahastab LHV Pank, stipendiumi määramist koordineerib HITSA IT Akadeemia programmi kaudu.

IT Akadeemia on Eesti riigi, ülikoolide ja IKT sektori ettevõtete koostööprogramm valdkonna jaoks vajaliku tööjõuressursi tagamiseks ning IKT hariduse pakkumise arendamiseks Eesti- ja välistudengitele. IT Akadeemia programmi haldab Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755