15. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uber alustas Tallinnas tegevust

15. mail käivitus Tallinnas Uberi sõidujagamise pilootprogramm uberPOP, teatas ettevõte. Rakenduse turule tulemisega saab Eestist esimene riik Baltikumis, kus Uber tegevust alustab.

Uberi tehnoloogiaplatvorm ühendab reaalajas kiire nupule vajutusega reisijad – rakenduse kasutajad - ning autojuhid.

Uberi esindaja ja rahvusvaheline lansseerija Alex Lobov märkis pressiteates, et Eesti on maailmas tehnoloogilise innovatsiooni liidreid. "Tallinn on selle elanike progressiivsete vaadete tõttu ideaalne linn sõidujagamise pilootprogrammi käivitamiseks.“

Uberi pilootprogramm pakub sõidujagamise teenust läbi Uberi rakenduse. Sõidu tellimiseks peavad reisijad rakenduse Apple’i või Androidi veebipoest alla laadima, konto tegema ning seejärel on võimalik nupule vajutusega sõit tellida.

Uber võimaldab reisijatel auto saabumise ajal näha juhi nime, fotot ja auto numbrimärki. Reisijal on sõidu vältel ligipääs GPSile ning võimalus jagada oma asukohta lähedastega, kes saavad jälgida sinu turvalist saabumist sihtkohta.

Kõik uberPOPi platvormi kasutavad autojuhid on enne tööle asumist Uberi poolt kontrollitud. Juhid peavad olema vähemalt 21-aastased, läbima taustakontrolli ning omama rikkumisteta juhiluba, autokindlustust ja personaalset sõidukit.

Esimene reis uberPOPiga Tallinnas on tasuta! Selleks tuleb registreerida end kasutajaks leheküljel Uber.com/app ja sisestada promokood „TERETALLINN“ ning saad 20 euro väärtuses tasuta sõidu.

Uber on tehnoloogiafirma, mis ühendab kasutajad autojuhtidega läbi nutitelefoni rakenduse. Uberi platvorm pakub alternatiivi ühistranspordile enam kui 300 linnas ja 55 riigis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755