Autor: Merlin Mägi • 9. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uber laieneb Tallinnasse

Maailma juhtiv taksoteenuseid vahendav San Francisco ettevõte Uber Technologies otsib oma veebilehel töötajaid Tallinnas, mis tõenäoliselt tähendab peatset laienemist ka Eestisse. 

Hetkel on veebilehel juba 3 aktiivset töökuulutust, kus otsitakse kohaliku turu juhti, turundusjuhti ja logistikajuhti. 

Ehkki firma pole ise kinnitanud, ega rääkinud IPO teemadel võib Tallinnasse tulek olla osa firma plaanist katta ära võimalikult palju riike enne IPO-t. Seega eesmärk ei olekski ehk niivõrd Tallinnast kui turust kasu lõigata, kuivõrd tõsta firma väärtust ja panna täpike ka Eesti peale.

Uberi lainemine teistes riikides ei ole läinud takistusteta. Läinud aasta lõpus võis kuulda piirkondadest, kus Uberil on enda teenuste osutamine ära keelatud. Viimane neist kehtestati Prantsusmaal, kus Uberi juhte ähvardab lausa kaks aastat vangistust ja 300 000 eurot trahvi. Lisaks Prantsusmaale üritatakse või on juba piiratud Uberi tegevust Hispaanias, Hollandis, Inglismaal ja Saksamaal.

Mullu detsembris kaasas Uber 1,2 miljardit dollarit, mis viis nende turuväärtuse 41,2 miljardi dollarini.

Uber pakub taksoteenust 54 riigis, sh laienes möödunud aasta novemberis põhjanaabrite pealinna Helsingisse.Uber on Ameerika Ühendriikides San Fransiscos paiknev ettevõte, mille eesmärk on ühendada mobiilirakenduse kaudu inimesed, kes soovivad kuhugi sõita ja inimesed, kes sinna parasjagu sõidavad. Seega võib igaühest, kes Uberiga liitunud on, saada taksojuht ning seeläbi raha teenida.

Uberi konkurent Eestis on meie oma idufirma Taxify, kes pakub sarnast mobiilirakendust, millega saab tellida endale kiiresti lähima ja odavaima takso. Idufirma on hoogsalt kasvanud ning firma kodulehe andmetel laienenud 9 riiki.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052