18. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suhtlus.ee tõi ühe katuse alla suhtlus- ja pilveteenused

Eesti Telekomi poolt arendatav Suhtlus.ee tõi ühte kohta kokku nii e-posti-, SMS-, kõne- kui mitmed teised teenused. Värskeima uuendusena lisandus keskkonda teenus nimega Pilv, mis võimaldab kasutada 100GB või 500GB ulatuses pilveserveri mahtu dokumentide, fotode ja videote hoiustamiseks.

 „Suhtlus.ee uusim teenus Pilv tagab selle, et kõik kasutaja pildid, dokumendid ja videoklipid on lõpuks ühes kohas ning kättesaadavad kasutaja seadmest ja asukohast sõltumata. Samuti võimaldab keskkond hallata üheaegselt mitut erinevat e-posti kontot ning pidada oma telefoninumbriga seotud sõnumi- ja kõnelogi. Kõigele lisaks saab keskkonnas jälgida erinevaid uudisvooge, olgu selleks siis Facebooki postitused või siis mõne meediaväljaande uudised,“ märkis Suhtlus.ee valdkonna juht Aivar Ots.

Suhtlus.ee keskkonda saavad kasutada kõik soovijad, hoolimata sellest, mis teenusepakkuja kliendid nad hetkel on (sh @gmail.com või @mail.ru kasutajad). Keskkonda saab sisse logida olemasoleva e-posti aadressiga, samuti on võimalik luua endale uus konto. Kõik kasutajad saavad tarbida 1GB ulatuses pilveteenuse mahtu ning seda vajadusel juurde rentida nii 100GB  (1,94€/kuu koos km-ga) kui ka 500GB (6,95€/kuu koos km-ga) ulatuses.

Kui Suhtlus.ee kasutaja on EMT või Diili lepinguline klient, saab ta Suhtluse kontoga siduda oma mobiilinumbri ja tema SMSide ja kontaktide ajalugu hakkab sinna salvestuma. Lisaks saab ta keskkonna kaudu sõnumeid saata ja kõnesid algatada. Kõigele lisaks on kasutaja käsutuses peale mobiiliga sidumist 2GB tasuta Pilve mahtu.

Aivar Otsa sõnul on Suhtlus.ee üheks oluliseks eeliseks see, et kasutajate andmeid hoitakse Eesti Telekomi hästi turvatud serverites, kus hoitakse teiste seas ka kohalike pankade andmeid.

Hetke on Suhtlus.ee-l enam kui 60 000 aktiivset kasutajat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755