Autor: Merlin Mägi • 18. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstus tuleb muuta digitaalseks

Industry 4.0 on ellu kutsutud selleks, et astuda tööstuses uus samm ning viia tööstus ja selle tootmine digitaalseks, rääkis tehnoloogianädala ICT Week raames toimunud konverentsil Industry 4.0 Saksa suursaadik Eestis, Christian Matthias Schlaga.

Bosch Software Innovations tegevjuht Rainer Kallenbach ütles, et Industry 4.0 tähendab tööstusettevõtetele tohutut raputust. „Me peame iga oma toote tulevikku planeerides mõtlema, mil moel see internetiga kombineeritult töötada võiks. Võtame näiteks elektriautod. Neid on vaja laadida ja see on füüsiline protsess. Aga Industry 4.0 kontekstis peame mõtlema, milliseid kasutajakogemust parandavaid ja IKT-põhiseid teenuseid saame laadimisjaamale lisada. Näiteks rakendus, mis näitab lähima laadimisjaama asukohta ning võimaldab kliendil oma mobiiltelefoniga laadimise eest tasuda,“ kirjeldas Kallenbach Industry 4.0 mõju.

Konverentsil astus üles Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes rääkis, et digitaliseerimise võtmeks on haridus ja koolitus ning rõhutas matemaatika ja inseneriteaduste õppimise tähtsust, et tulevikus hakkama saada. „Me peame mõistma, et digitaliseerimine ei tähenda ainult kõige samamoodi tegemist nagu varem, ainult et digitaalselt. Peame tööprotsessid uuesti mõtestama ja looma uue baasarhitektuuri,“ rääkis Ilves. Tema sõnul on Skype ja Transferwise head näited, kuidas protsessid on uuesti mõtestatud ja digitaliseeritud. „Oleme olnud eelispositsioonis uuenduste elluviimisel, sest meil on olnud vähe inimesi, kes oleks arengut takistanud öeldes: “Aga me oleme seda alati nii teinud!”, rõhutas Ilves.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052