20. mai 2015
Jaga lugu:

TRAFI sai 5,7 miljoni eurose investeeringu

Leedu idufirma TRAFI, kes on loonud ka Tallinnas kasutusel oleva ühistranspordi mobiilirakenduse, sai 5,7 miljoni eurose investeeringu. Tehingusse oli kaasatud ka eestlaste osalusega investeerimisettevõte BaltCap.

5,7 miljoni eurost investeerimisraundi (Series A fundraising round) juhtis Suurbritannia riskikapitalifirma Octopus Investments ning kaasatud olid EBRD riskikapitali investeeringuprogramm ja Baltikumi juhtiv era- ja riskikapitalifirma BaltCap. Uued investorid lisandusid juba olemasolevale Practica Capital'ile. 

Täiendav investeering võimaldab TRAFI mobiilirakenduse viia sellistesse suurlinnadesse, nagu Mexico, Moksva jt, arendada süsteemi, millel rakendus töötab ning laiendada oma meeskonda. 

BaltCap'i juhtivpartner Peeter Saks kommenteerib investeeringut järgmiselet: “TRAFI rahvusvahelise kogemusega meeskond on kahtluseta Leedu tehnoloogiamaastiku üks tugevamaid. Meile avaldas muljet TRAFI meeskonna globaalne ambitsioon ja läbimõeldud toode, mille eesmärgiks on pakkuda parimat linnasisese ühistransporditeekonna planeerimise lahendust. BaltCapi Leedu investeerimisfond (Lithuania SME Fund) investeeris TRAFIsse 0,45 miljonit eurot.”    

Mobiilirakenduse TRAFI looja eesmärk on aidata inimestel ühistranspordiga kiiresti ja mugavalt linnas liikuda, sõltumata sõiduplaanidest, lähtudes reaalsest olukorrast linnas, toetudes muuhulgas kasutajate poolt lisatud infole ummikute vms kohta.

“Mitmed ühistranspordiäppide loojad kipuvad keskenduma sellele, et kiiresti laieneda, kuid jätavad lahendamata põhiküsimuse - info, millele nad toetuvad, on sageli ebatäpne ning see ei pane inimesi ühistransporti meelsamini kasutama," rääkis TRAFI asutaja ja juht Martynas Gudonavicius. “Me kasutame reaalaja andmeid ja kaasame infovahetusse ka äpi kasutajaid endid, et veenduda info värskuses ja täpsuses.

TRAFI tasuta äpp on alates 2014. aasta sügisest kättesaadav ka eesti keeles ning kasutatav Tallinna linnas. TRAFI mobiilirakendus on täna kasutusel kõigis kolmes Balti riigis, Türgis ja Brasiilias. Apple nimetas TRAFI mobiilirakenduse üheks 2014. aasta parimaks äpiks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt