25. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Digigirls meelitab koolitüdrukuid tehnoloogiaga tegelema

23. mail startis Tartust Skype'i ja Microsofti toetusel korraldatav üle-eestiline Digigirlsi üritustesari, mis on 9.-12. klassi tüdrukutele suunatud IKT-ala tutvustav ettevõtmine.

“Digigirlsi missioon on viia tüdrukud tehnoloogiateemadega sinapeale, neid populariseerida ning näidata, et IKT-maailm on äge,” põhjendab ettevõtmist Digigirlsi eestvedaja Mari-Liis Lind. “See pole kaugeltki mitte ainult meeste pärusmaa – mida praegu tihtipeale arvatakse,” täiendab ta.

Sarja viiel üritusel korraldatakse töötube, kus õpetatakse tütarlastele programmeerimist, tarkvara testimist, andmebaaside käsitsemist, disaini, turundamist ja projektijuhtimist. Töötube viivad läbi hakkajad naised, kes toimetavad rohkemal või vähemal määral IT-maailmas. Näiteks avaüritusel räägivad oma tööst ja juhatavad õpitubasid tehnoloogia valdkonnas töötavad naised Skype Eestist, Microsoft Eestist, Fortumost, ZeroTurnaroundist, Bang&Olufsenist, Heelosophyst ja Trinidad Consultingust.

Skype’i personalijuhi Merle Liisu Lindma sõnul otsustas Skype Digigirls üritustesarja kaaskorraldada seetõttu, et ettevõttel on eesmärk tuua kiirelt arenevasse IKT-valdkonda rohkem naisi. “Tehnoloogiaalased oskused ei piirdu ainult programmeerimisega, seal on palju muudki mängus, mida Digigirls õpetab.” Ta lisab, et seesugused oskused võiksid varuks olla ka teistes valdkondades töötajatel, sest tehnoloogia ümbritseb meid kogu aeg ja igal pool. Lindma sõnul on IKT-sektori üks tunnus suur meeste osakaal - kaks aastat tagasi tehtud mõttekoja Praxis uuringu kohaselt on naiste osakaal IKT-sektoris vaid 22%. “Skype ühe hinnatuima Eesti tööandjana soovib muuta seda, et naisi nii vähe kiirelt arenevas IKT-valdkonnas tegutseb,” selgitas Lindma.

Digigirlsi sari jõuab järgmise 12 kuu jooksul lisaks Tartule veel Pärnusse, Paidesse, Kagu-Eestisse ja saartele.

Digigirlsi korraldab vabaühendus Kogukond Tech Sisters, mis loodi 2012. aastal. Selle eesmärk on Eesti (info)tehnoloogia maastiku mitmekesistamine. Ühingu tegevus seisneb naiste seas (info)tehnoloogia valdkonna propageerimises erinevate ettevõtmistega sh koolitused, töötoad ja kokkusaamised.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052