Autor: Merlin Mägi • 8. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IKT teadlased peaks rohkem tegelema alusuuringutega

Rahvusvaheline komisjon hindas aasta jooksul IKT alast teadus- ja arendustegevust 6 Eesti teadusasutuses ning soovitas meie teadlastel rohkem tegeleda alusuuringutega, sh masinõppimise, signaalitöötluse ja süsteemide valdkondades.

Valminud sihtevalveerimise raportis tõdeb rahvusvaheline hindamiskomisjon, et Eestis läbiviidav IKT-alane teadustegevus on üldiselt heal tasemel ning mehitatud mitmete tugevate uurimisrühmadega. Komisjon soovitab meie teadlastel rohkem tegeleda alusuuringutega, sh masinõppimise, signaalitöötluse ja süsteemide valdkondades.

Raportis juhitakse tähelepanu, et praegune teadustöö tugineb enamasti lühiajalistele konkurentsipõhistele teadusprojektidele, mis pikas perspektiivis võib olla negatiivse mõjuga ning soovitatakse teaduse rahastamise süsteemi muuta pikaajalise stabiilsuse tagamise suunas, sealhulgas tuleks senisest põhjalikumalt üle vaadata doktorantide rahastamis- ja juhendamissüsteem.

Sihtevalveerimine on teadus- ja arendustegevuse välishindamine, mida korraldatakse teadus- ja arendustegevuse strateegiliste arengukavade või muude teaduspoliitiliste otsuste ja meetmete ettevalmistamiseks või nende mõjude ning rakendamise hindamiseks ja analüüsimiseks.

Rahvusvaheline komisjon hindas aasta jooksul IKT alast teadus- ja arendustegevust Tartu Ülikoolis, Tallinna Ülikoolis, Tallinna Tehnikaülikoolis, Cybernetica AS-s, ELIKO Tehnoloogia ja Rakenduste Arenduskeskuses ning Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudis.

Rohkem infot saab lugeda siit

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755