Autor: Merlin Mägi • 16. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Triobeti emafirma IT-arendus koguneb Tallinna

Veebipõhiseid osavus- ja õnnemänge pakkuva ettevõtte Triobet emafirma Betsson Group`i kasvustrateegia on osta kokku teisi online-mänguettevõtteid, mille IT-arendus hakkab toimuma Tallinnas.

Betsson Group Tallinna IT-arendusüksuse juhi Johan Sahlbergi sõnul on grupis kokku 23 brändi, millest 7 areneva turu IT-arendus tehakse Tallinnas. "Tulevikus liidetavate mänguportaalide IT-arendus hakkab samuti toimuma Tallinna IT-arendusüksuses,“ rääkis Sahlberg.

Triobeti personalijuht Pamela Saaron-Juhansoni sõnul on neil Tallinna IT-arenduse tiimis 20 töötajat seitsmest eri rahvusest ning plaan on selle aasta lõpuks kasvatada meeskond 30-ni. „Kõige suurem väljakutse on saada häid kandidaate,“ ütles juht. „Ei ole vahet kas IT-spetsialiste Eestist või välismaalt. IT-tööjõuturg on väga karm ning kõik tahavad saada parimaid spetsialiste. Kohaliku tööjõu palkamise eripära on aga see, et noored küsivad kohe väga kõrget tasu, mis nende CV-d vaadates ei ole õigustatud. IT-valdkonnas juba töötanud inimeste palgaootused on siiski realistlikumad“.

Saaron-Juhansoni sõnul teeb nendele töötajate leidmise raskemaks see, et nad ei otsi enam laia profiiliga IT-inimesi, vaid kitsama valdkonna suuremate teadmistega spetsialiste. Näiteks puhtalt .NET arendajaid.

Kultuuriliselt pole välistööjõu palkamine Triobetile kunagi raskusi põhjustanud, kuna algusest peale on ettevõtte töötajaskond olnud rahvusvaheline. Lisaks Tallinnale on Betsson Group`il kontorid ka Stockholmis, Taanis ja Maltal. „Rahvusvahelises seltskonnas pead rohkem enda mugavustsoonist välja tulema ning endast rohkem andma. Mida rohkem on rahvusi, seda vähem on ka komplekse, mis tulenevad rahvusest ning suurem kogemuste pagas ja üksteisega arvestamine, mis omakorda toetab head tiimitööd,“ toob Saaron-Juhanson välja rahvusvahelise töötajaskonna eelised. 

Saaron-Juhanson leiab, et Eesti valitsus on välistööjõu palkamisel väga toetav ning protsess on tehtud lihtsaks. „Eesti valitsusel on Balti riikide, Ukraina ja Valgevenega õigusabi leping, mille alusel aktsepteeritakse teineteise dokumentatsiooni ilma legaliseerimata, piisab ainult ametlikust tõlkest. Kogu protsess on lihtne ning võtab vähem kui kuu, et kõik paberid korda saada,“ ütles Saaron-Juhanson.

Ukrainast kogu perega kuu aega tagasi Betsson Group`i Kiievi kontorist Tallinna IT arendusüksusesse tööle asunud Yulia Kravchuki sõnul on tema palk Eestis ca 30% madalam kui Ukrainas. Madalama palga peale meelitas teda aga tulema siinne mugavam elu hea tervishoiusüsteemi ja ühistranspordi ühendusega. „Tunnen, et mul on siin vähem stressi ja rohkem vaba aega kui Ukrainas. Kiievis veetsin tunni rahvast paksult täis ühistranspordis enne kui tööle jõudsin. Eestis ootan aga bussipeatuses tihti üksinda,“ rõõmustas Yulia. Samuti tunnistas Yulia, et teda häiris Ukrainas ümbritsev vaesus ja õnnetud inimesed. „Kuigi teenisin Ukrainas oma ametikohal väga head palka, ei saanud seda väga nautida kui nägin enda ümber iga päev inimesi, kellel ei läinud nii hästi.“

Yulia töötab Tallinna IT arendusüksuses vanem tarkvara kvaliteediinsenerina ning hindab väga võimalust katsetada ja proovida uusi ideid, mida arenevate brändide IT arendus pakub. «Töötame meeskonnas agiilse arenduse põhimõtetel, kus toimub tihe koostöö äripoolega ning kõik tiimi liikmed vastutavad tulemuste eest. Hindan väga meie inimeste professionaalsust, kus kõik teavad, mis on nende tööülesanded ja täidavad neid,» lausus Yulia.

Triobet kuulub Stockholmi börsi põhinimekirjas noteeritud suurima Rootsi online ettevõtte Betsson Group`i, milles opereerib kokku 23 brändi. Tallinnas on Triobeti ja veel kuue Betsson Group’i kuuluva mänguplatvormi IT arendusüksus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052