Autor: Merlin Mägi • 17. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKT valdkonna doktorandid on rahaliselt rahulolevamad

Kuigi Tartu Ülikooli doktorantide õpingute lõpetamine on madal, siis IKT valdkonna tudengid on oma rahalise seisuga rohkem rahul kui teistes valdkondades, tõi välja Eesti IKT teaduse välishindamise raport.

Raport tõi Tartu Ülikooli kohta välja, et kuigi doktorantide õpingute lõpetamine on madal, mis on põhiliselt tingitud madalast riiklikust toetusest, siis IKT valdkonna tudengid on oma rahalise seisuga rohkem rahul, kui teistes valdkondades. Esile tõsteti TÜ arvutiteaduse instituudi poolt doktorantide kaasamist projektidesse, mis loovad ühiskonnas väärtust ning kiideti otsust muuta TÜ informaatika magistrantuur sarnaselt tarkvaratehnika magistriõppekavale täielikult ingliskeelseks.

Tulevikusoovitusena toodi välja, et veelgi enam tuleks arendada rahvusvahelist koostööd ning suurendada värbamist ka välisriikidest. Samuti anti soovitusi IKT taristu arendamiseks.

Raportis hinnati ka tehnoloogiainstituudi TÜ arukate materjalide ja seadmete laborit, mida peeti tugevaks erialade kohtumispunktiks – sinna koonduvad materjaliteadus, robootika, keemia, arvutiteadus ja elektroonika.

Geograafia osakonna geoinformaatika ja kartograafia õppetooli uurimisgruppi tunnustati kõrge rahvusvahelise teadustöö eest mobiilpositsioneerimise arendamisel. Raporti hinnangul on töögrupi kasutada unikaalsed mobiilsed andmekogud, et teha uusi avastusi inimeste liikuvuses. Kuigi uurimisgrupi fookus on geoteadustel, tõstis komisjon esile grupi tegevuse mõju, mida IKT-ga seotud uurimistöö valdkonnale on andnud.

Uurimisgruppide juhtidest tõsteti eriliselt esile professor Marlon Dumas’d, professor Jaak Vilo ja professor Maido Remmi kõrgetasemelist tegevust.

Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teaduse sihtevalveerimise ehk välishindamise raportis hinnati viimase viie aasta IKT-ga seotud teadus- ja arendustegevust Tartu ülikoolis, Tallinna ülikoolis, Tallinna tehnikaülikoolis, Cybernetica AS-s, ELIKO tehnoloogia ja rakenduste arenduskeskuses ning keemilise ja bioloogilise füüsika instituudis.

Raportiga saab tutvuda siin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052