Autor: Pille Ivask • 13. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lenovo koondab 3200 töötajat

Lenovo esimese kvartali tulemused olid loodetust kehvemad, mistõttu on ettevõte otsustanud tulevikus kulude kokkuhoiu nimel koondada 3200 inimest, vahendab CNBC.

Lenovo kvartaalne käive kasvas kolm protsenti 10,7 miljardile dollarile, mis jäi analüütikute ootustele alla. Samuti teatas tehnoloogiaettevõte, et teises kvartalis ei edenenud Lenovo nutitelefonide müük Hiinas ning personaalarvutite müük üle kogu maailma.

Lenovo andis teada, et koodab 3200 inimest, mis aitab ettevõttel käesoleva aasta teises pooles kokku hoida 650 miljonit dollarit.

Lenovo puhaskasum langes võrredes aasta taguse ajaga 51 protsendi võrra, 105 miljonile dollarile. Analüütikud olid oodanud veelgi suuremat kukkumist.

Ettevõtte juht Yuanqing Yang lausus, et ettevõte seisab praegu silmitsi viimaste aastate raskeima turuolukorraga ning kavatseb oma kiratsevat nutitelefoniäri restruktureerida, mis läheb ettevõttele ühekordselt maksma 600 miljonit dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755