21. august 2015
Jaga lugu:

Taimar Peterkop: meie regioonile on iseloomulikud poliitiliselt motiveeritud küberrünnakud

Reedel külastas Riigi Infosüsteemi Ametit Eestis visiidil olev USA Kongressi delegatsioon eesotsas senaator John McCainiga. Kõne all olid Eesti ja USA koostöösuhted ning Eesti julgeolekukeskkonda mõjutavad küberohud.

Senaatorid John McCain, Sheldon Whitehouse ja John Barrasso ning RIA peadirektor Taimar Peterkop vahetasid mõtteid kahe riigi küberkoostöö tihendamise teemal. „Ohud, millega Eesti ja USA kübervaldkonnas silmitsi seisavad, on sarnased,“ rõhutas RIA peadirektor. „Omavaheline regulaarne infovahetus muudab riigid edukamaks üha keerukamate riskidega toimetulemisel. Seetõttu tuleb infot vahetada nii kahepoolselt kui NATO liitlastega,“ ütles Peterkop.

Senaator John McCain nõustus, et vastastikune koostöö on võtmetähtsusega.

RIA peadirektor andis külalistele ülevaate küberohtudest Eesti julgeolekule: „Meie regioonile on eelkõige iseloomulikud poliitiliselt motiveeritud küberrünnakud. Ründevahendid muutuvad üha keerukamaks ja rünnete planeerimisvõimekus aina suureneb.“ Peterkop toonitas, et Eesti riigi ja ühiskonna suurest infotehnoloogilisest sõltuvusest tulenevalt on ülioluline riske pidevalt kaardistada ning tegeleda nende maandamisega.

Eesti ja USA küberkoostöös osaleb ka Riigi Infosüsteemi Amet. RIA-l ja USA sisejulgeolekuministeeriumil on 2013. aasta lõpust koostööleping, mille alusel vahetavad infoturbeüksused (CERTid) infot ja kogemusi. Lisaks on RIA-l alates 2014. aastast koostööleping Ameerika Riikide Organisatsiooniga (OAS), kuhu kuulub ka USA. RIA küberturvalisuse eksperdid on osalenud OASi kutsel mitmetes koolitusprojektides ning aidanud edendada küberjulgeolekut Ameerika mandril.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt