Autor: Merlin Mägi • 28. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify avas sõidujagamise äpi Hopp

Alates 28. augustist on Taxify meeskonna poolt kasutajatele pilootprojektina saadaval sõidujagamist võimaldav mobiilirakendus Hopp, mis aitab reisijatel mugavalt Tallinna ja Tartu vahel autodes vabu kohti leida ning juhtidel oma kütusekulusid säästa.

“Taxify kasvab linnasisese transpordi sektoris Euroopas kiiresti ning on Eestis muutnud rohkem kui 100 tuhande inimese jaoks täielikult igapäevast taksode kasutamist. Nüüd näeme me ka linnadevahelise transpordis tohutut potentsiaali uuendusteks, mistõttu avasime tänasest pilootprojektina eraldiseisva rakenduse Hopp,” selgitas Taxify tegevjuht Markus Villig. Juhtidele on rakendus Villigi sõnul mugav vahend säästa oma kütusekulusid kuni 80% ning leida pikaks sõiduks vestluskaaslane.

Rakendus on kasutajale tasuta, sõitja maksab autos lihtsalt juhile ning tarkvara kasutamise eest mingit vahendustasu ei võeta.

Tallinna ja Tartu vahel toimub igakuiselt üle 200 000 sõidu ning küsitluste põhjal on rohkem kui 60% ajast autos vähemalt kolm vaba kohta, teatas Taxify. Trend autokohtade jagamisest kogub populaarsust üle maailma ning ka Eestis on juba selleks mõeldud Facebooki gruppides üle 50 000 inimese.

Uue rakenduse eesmärk on muuta transport efektiivsemaks, aidates reisijatel üksteist mugavalt ja turvaliselt leida. Hääletamine on olnud pigem nišiturg, kuid tehnoloogia ja sotsiaalvõrgustikud võimaldavad usaldust kiiresti tekitada. Kõik kasutajad peavad Hoppi registreerima Facebooki profiiliga ning saavad iga sõidu järel oma kaasreisijatelt hinnangu.

Eesmärgiks on aasta lõpuks jõuda 15 tuhande sõitjani.

Hopp on Androidile saadaval ning peatselt on oodata ka iPhone versiooni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755