Autor: ITuudised.ee • 10. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõte on Euroopa linkandmete konkursi finaalis

Foto: semantics.cc/eldc
16. septembril toimub Viinis rahvusvaheline semantilise veebi konverents SEMANTiCS 2015, kus ava- ja linkandmete konkursil on finalistina esindatud Eesti arendajate rakendus Register App Engine Graph API.

Register App Engine Graph API ehk Graph API (dev.ir.ee) on REST (representational state transfer) teenus lingitud avaandmete ja äriinfo saamiseks Inforegistri (Register OÜ) platvormilt. Tegemist on nii riiklikest registritest kui ka eraallikatest pärinev infoga, nagu näiteks maksu- ja muud võlad, deklaratsioonide ja majandusaasta aruannete teave aga ka ülevaade makstud maksudest, ettevõtte juriidilistest andmetest ning juhatuse liikmetest ja omanikest. Graph API on kasutusel inforegister.ee-s, kus on võimalik lingitud kujul saada infot Eesti ettevõtetest ja ettevõtjatest ning nende endistest ja praegustest seostest. ja linkandmete kasutamine nii eraettevõtluses ja e-kaubanduses aga ka avalikus sektoris ja teadus- ning arendustöös. Linkandmete konkursil on esindatud ligi paarkümmend Euroopa riiki ning võitjad kuulutatakse välja 16. Septembril..

Linkandmete väljundiks on masinloetavad seosed, et moodustada andmemassiive, millest infot pärida. Linkandmetes üldisemalt nähakse suurt tulevikupotentsiaali ja võimalikku lahendust probleemile, kuidas järjest kasvavas andmemahus orienteeruda ja kasu saada.SEMANTiCS 2015 konverents toimub juba üheteistkümnendat korda ning fookuses on Big Data

Rohkem infot SEMANTiCS 2015 konverentsist leiate SIIT

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755